Snelle Moreno brengt diepgang

Als MyKVK-lid krijg je telkens als eerste het transfernieuws te horen vanop de club. Bekijk hieronder onze nieuwste aanwinst!

Mailingsvisual Moreno
Mailingsvisual Moreno

Colombiaanse snelheid

Op zijn 24 speelde Moreno al in zes competities en niet van de minste. Hij begon in zijn geboortestad Medellin bij Atletico Nacional, de eerste Colombiaanse ploeg die de Copa Libertadores – zeg maar de Champions League van Zuid-Amerika – kon winnen. Op zijn 18 stond hij er al in de basis en speelde liefst 13 internationale wedstrijden in de bewuste Copa Libertadores.

Meteen kwam hij op de radar van Manchester City dat hem een langlopend contract aanbood en de volgende dag meteen verhuurde aan het Spaanse Deportivo La Coruna waar hij 18 wedstrijden speelde, de laatste van het seizoen trouwens samen met Davy Roef wiens enige match van het seizoen het werd.

Het volgende seizoen leende City Moreno uit aan FC Girona tot nieuwjaar waarna hij een compleet seizoen en dus ook een compleet kalenderjaar vertrok naar Flamengo Rio de Janeiro in Brazilië waar hij 21 wedstrijden in de hoogste reeks speelde.

BV2B9063
BV2B9063

Exclusiefvoor MyKVK leden

Content van onze club, die alleen abonnees en/of leden van de club, kunnen zien.