Veelgestelde vragen - FAQ

Praktisch

De start van het nieuwe voetbalseizoen staat gepland in het weekend van 23 juli 2021. De eerste wedstrijd is op zaterdag 24 juli, om 18u30 tegen RFC Seraing.

Dit kan vanaf maandag 21 juni om 10u. Iedereen kan vanaf 21 juni een abonnement aankopen, zowel abonneehouders die hun huidig abonnement willen verlengen als nieuwe abonneehouders.

Er geldt een reserveringsperiode tot 31 augustus voor je zitplaatsje. In die periode worden de plaatsen van de huidige abonnees voor hen gereserveerd, na de deadline komen ook die plaatsen eventueel bij de vrije verkoop.

Je kan dit op twee manieren doen:

 • Online: via deze link
 • Secretariaat: Je kan je abonnement ook persoonlijk komen verlengen of aankopen in het secretariaat van KVK. Openingsuren zullen altijd meegedeeld worden.

Ja! Ook de nieuwe abonnees kunnen vanaf 21 juni 2021 een abonnement aankopen, maar  wel enkel de plaatsen die niet gereserveerd zijn tijdens de reservatieperiode (tot 31 augustus). Daarna komen ook de overige plaatsen op de vrije verkoop.

Deze reserveringsperiode is een extra voordeel voor onze huidige abonnees (leden). Zo krijgen zij de kans om hun vaste plaats van het afgelopen seizoen zeker opnieuw te kunnen bemachtigen.

Er is een voorrangsperiode voor de huidige abonnees. Dat wil zeggen dat uw zitplaats in ‘mijn bestellingen’ gereserveerd staat tot 31 augustus. Je hoeft je dus maar aan te melden in je online account, naar ‘mijn bestellingen’ te gaan en af te rekenen.

Na die voorrangsperiode komt uw zitje in de vrije verkoop en kan iedereen hier een abonnement kopen.

Ja, je kan ook een ander zitje kiezen die niet gereserveerd staat voor jou of een andere huidige abonnee. Let wel op: ook nieuwe abonnees kunnen deze abonnementen al aankopen. Wees er dus snel bij!

Na de reserveringsperiode (tot 31 augustus) gaat je zitje in de vrije verkoop en kan iedereen deze zitplaats selecteren.

Deze handeling kan je enkel doen in het secretariaat van KV Kortrijk en niet online. Kom dus langs tijdens de openingsuren hiervoor.

Je stuurt best een mail naar info@kvk.be. Vermeld zeker ook je reservatienummer en het e-mailadres waarmee je abonnement geregistreerd is. Waarschijnlijk is je online profiel (e-mailadres) niet gekoppeld aan je abonnement.

Je kan je abonnement elke werkdag afhalen tussen 14u en 17u30 in ons secretariaat. Breng je identiteitskaart of bevestigingsmail mee. Gewijzigde openingsuren worden meegedeeld via de website en de andere KVK kanalen.

Het secretariaat van KV Kortrijk bevindt zich in de Moorseelsestraat 111b, in Kortrijk. Het situeert zich rechtover parking Wembley. Je vindt het secretariaat links van het stadion, aangeduid door ‘ticket -en fanshop’.

Het secretariaat is elke werkdag (van maandag tot vrijdag) open van 14u tot 17u30. Gewijzigde openingsuren worden meegedeeld via de website en de andere KVK kanalen.

Afgeronde transacties worden telkens op één moment in de week verwerkt door onze collega’s. Meestal krijg je deze een grote week na je bestelling thuis in de bus.

Dit is geen probleem. We blokkeren je verloren abonnement en voor € 5 krijg je een nieuw abonnement. Dit moet afgehaald worden in het secretariaat van KVK tijdens de openingsuren op vertoon van je identiteitskaart. Indien er nog geld op het verloren abonnement stond, kan dit overgezet worden op het nieuwe abonnement.

Het saldo op een KVK Paycard kan niet gerecupereerd worden en is dus verloren. Om dit te voorkomen raden we aan om je geld op je abonnement te zetten of om met je bankkaart te betalen.

Spreek de ticketsuppoosten die vooraan aan de toegangspoorten staan aan en zij zullen je verder helpen.

Daarna is het belangrijk dat je vóór de volgende thuiswedstrijd tijdens de openingsuren in het secretariaat langskomt om het probleem op te lossen. Het secretariaat is niét open op de wedstrijddag.

Prijzen en abonnementen

Alle formules vind je hier, net zoals alle voordeeltarieven.

Een kind (jonger dan 12 jaar of geboren na 1/01/2009) vergezeld van een volwassen begeleider (18+), heeft recht op een gratis KV Kidsabonnement. Een KV Kidsabonnement kan je enkel aankopen in het secretariaat van KV Kortrijk en kan je enkel aankopen voor tribune 4 (familietribune).

Kind jonger dan 12 jaar + 1 volwassenen? Dan heb je recht op een familieabonnement! Een familieabonnement is de overkoepelende term van het KV Kidsabonnement. Een familieabonnement kan je enkel aankopen in het secretariaat van KV Kortrijk en kan je enkel aankopen voor tribune 4 (familietribune).

Tussen 13 en 25 jaar? Dan heb je recht op een Generation 19 abonnement.

Een abonnement voor Generation 19 kan ook op het secretariaat van KV Kortrijk bekomen worden. Vergeet zeker niet jouw identiteitskaart en/of jouw studentenkaart mee te brengen naar het secretariaat.

Om wachttijden te vermijden aan het loket, raden we je aan om je Generation 19 abonnement online te verlengen (enkel voor huidige abonnees!). Indien je vorig jaar een Generation 19 abonnement had, dan kan je dit online verlengen door in ‘Mijn Bestellingen’ te gaan kijken.

Bij KVK kunnen mensen in kansarmoede genieten van een voordeeltarief dankzij UiTPAS. Om recht te hebben op dit voordeeltarief moet je beschikken over een UiTPAS tegen kansentarief, deze kan aangevraagd worden bij het OCMW of de Welzijnsschakel van jouw gemeente. Dit geldt enkel voor een UitPas uit regio Zuid-West-Vlaanderen. Een abonnement met UitPas tarief kan enkel op het secretariaat van KV Kortrijk bekomen worden. Vergeet zeker niet jouw identiteitskaart en jouw UitPas mee te brengen naar het secretariaat.

Let op! Er zit een vervaldatum op je UitPas tegen kansentarief, check dus zeker de geldigheidsdatum door langs te gaan bij je Welzijnshuis.

Dat kan! Als jeugdspeler van één van bovenstaande ploegen heb je recht op een Jeugd Groot Kortrijk (JGK) abonnement. Dit abonnement kan enkel aangekocht worden in het secretariaat van KVK.

Hiervoor neem je de bevestigingsbrief van je ploeg mee (te verkrijgen bij je jeugdvoorzitter) en je paspoort. Indien beschikbaar neem je best ook je lidkaart van je ploeg mee. Zo kan je met je ploegmakkers altijd naar KVK komen kijken!

Neen, door de vernieuwde competitieformule in seizoen 2021-2022 zitten de Play-Off I of Play-Off II wedstrijden niet inbegrepen in je abonnement.

Als rolstoelgebruiker koop je je abonnement in het secretariaat van KVK. Indien je permanent rolstoel gebonden bent, heb je recht op een gratis abonnement. Je kan maximum één begeleider meenemen, die betaald dan een abonnement aan € 149 en zit ook in de rolstoelzone tijdens een match. De rolstoelzone bevindt zich onder vak A in tribune 1. Beide abonnementen dienen gelijktijdig aangekocht te worden in het secretariaat van KVK. Indien je verdere vragen hebt, neem gerust contact op met ticket@kvk.be.

Online kun je snel en makkelijk je abonnement verlengen of aankopen. Dit kan bovendien 24u/24u en 7 dagen op 7. Offline een abonnement aankopen kan nog steeds tijdens de beperkte openingsuren in het secretariaat (elke weekdag van 14u00 tot 17u30). We willen onze supporters dan ook graag stimuleren om op deze manier veilig en snel een abonnement aan te kopen.

Aankoop

KV Kortrijk is een traditieclub met een rijke geschiedenis en het beste publiek van België. Daarnaast hebben we een trouwe fanbase en staat een bezoek aan het Guldensporenstadion garant voor sfeer. Er is geen enkel stadion in België die kan tippen aan de sfeer in onze staantribune!

Hieronder lijsten we enkele interessante feiten op:

 • KVK heeft de goedkoopste abonnementen uit de Jupiler Pro League. Met een regulier abonnement betaal je slechts € 9 per wedstrijd.
 • We hebben de jongste fanbase van België, de gemiddelde leeftijd is 33,7 jaar.
 • Iedere abonnee wordt automatisch lid dankzij MyKVK. Een uniek lidmaatschap met tal van voordelen en waarbij je de kans krijgt om betrokken te worden bij de werking van onze club.
 • Onze staantribune is uniek. Nergens vind je in België een stadion waar je zo dicht bij het veld en de spelers komt.
 • Het uniek gegeven is dat we achter beide doelen een KVK tribune hebben. Aan de overkant van de staantribune vind je de familietribune. Daar vind je onder andere de KV Kidscorner terug!
 • KVK was de eerste club in België die het UitPas abonnement (voordeeltarief) introduceerde en effende zo het pad voor andere clubs.
 • Met een familieabonnement neem je je zoon/dochter gratis mee naar topvoetbal in de streek!
 • KVK is een ideale afspreekplaats om nadien nog iets te drinken op het Kouterplein.

Als particulier kan je slechts 1 abonnement per persoon hebben. Abonnementen zijn ten allen tijde persoonsgebonden en voor individueel gebruik. Met het oog op volgend seizoen is het van groot belang om alle contactgegevens correct en persoonlijk in te vullen. Enerzijds om te kunnen genieten van alle voordelen van het MyKVK lidmaatschap. Anderzijds om ervoor te zorgen dat jullie correct geïnformeerd worden bij veiligheidsmaatregelen die opgelegd worden of wanneer er met een beperkte capaciteit van toeschouwers moet gevoetbald worden.

Je kan je abonnement snel en gemakkelijk online verlengen via deze link of in het secretariaat van KV Kortrijk. Let op, je abonnement snel en gemakkelijk online aankopen levert je een voordeel van € 10 op.

De plaats van de huidige abonneehouders worden tot 31 augustus gereserveerd. Je hoeft je dus maar aan te melden in je online account, naar ‘mijn bestellingen’ te gaan en af te rekenen. Indien er niet wordt verlengd, zullen ze na deze deadline beschikbaar komen op de vrije verkoop.

Als nieuwe abonneehouder kan je een nieuw abonnement aankopen vanaf 21 juni 2021. Je kan je abonnement snel en gemakkelijk online aankopen via deze link of in het secretariaat van KV Kortrijk.

Let op: de plaatsen van de abonneehouders in het seizoen 2020-2021 blijven tot 31 augustus gereserveerd. Indien ze niet worden verlengd komen ze ook in de vrije verkoop. De niet-gereserveerde plaatsen staan wel al beschikbaar vanaf 21 juni.

Hiervoor neem je contact op met ons B2B departement via business@kvk.be.

Het is niet mogelijk om onderstaande abonnementen online aan te schaffen:

 • Familieabonnement
 • KV Kidsabonnement
 • UitPas abonnement
 • Generation 19 abonnement
 • JGK (Jeugd Groot Kortrijk voetbalploeg abonnement)

Op deze abonnementen geldt altijd het onlinetarief.

Probeer je even in een andere internet browser? Wij adviseren om te werken met Google Chrome of Firefox. Doe een nieuwe poging om je transactie af te ronden. Laat dan niet te veel tijd verstrijken als je op de betaalterminal zit. Probeer dit in één vlotte handeling af te ronden.

Ondervind je nog steeds problemen, neem dan even contact met ons secretariaat via info@kvk.be.

Een abonnement kopen kan via www.kvk.bewww.wedoenvoort.be of in het secretariaat van KV Kortrijk. Maar, hoe sneller je je abonnement koopt, hoe zekerder je bent van je plaats in het Guldensporenstadion.

Corona

De supporters die voor het seizoen 2020-2021 een abonnement kochten, zowel zonder als met compensatie, krijgen bij de verlenging van hun abonnement de compensatie.

Ja, hieronder vind je de compensatieregeling die je mag verwachten. In de bovenstaande vraag staat het antwoord voor wie dit van toepassing is.

1. Een gouden abonnement, want jullie zijn voor de club goud waard!

2. KVK Supportersfonds

 • Keuze 1: Supportersfonds

Ik geef € 19 aan het KVK Supportersfonds. Per verlengd abonnement stort de club €19 integraal naar het KVK Supportersfonds. Dit Supportersfonds wordt beheerd door de verderzetting van Werkgroep 19 (huidige en nieuwe MyKVK-leden) met als doel de beleving in het stadion te verhogen. Bv. Vuurwerk, DJ-set op spelerstunnel, sfeeracties, …

 • Keuze 2 – Dranktegoed

Bij aankoop abonnement kan je ook kiezen om €19 dranktegoed te krijgen op je nieuw abonnement.

3. Terugbetaling van 4 wedstrijden op jouw abonnement als dranktegoed*

*Voor de supporters die een abonnement met compensatie kochten in het seizoen 2020-2021

Dit was het verschil tussen een ‘Meer dan ooit’-abonnement en een abonnement met compensatie.

Zoals beloofd betaalt KV Kortrijk deze 4 wedstrijden terug aan de supporters die in het seizoen 2020-2021 kozen voor een abonnement met compensatie. Dit is een bijkomende compensatie en vervangt de extra compensatie niet.

Snelheid = zekerheid

Indien er door het coronavirus toch opnieuw moet gevoetbald worden met beperkt publiek zullen de abonnees die het snelst hun abonnement aankochten voorrang krijgen. Hoe sneller jij jouw abonnement koopt, hoe zekerder je dus bent om er bij te zijn!

KVK Paycard

Als lid van de club kan je geld opladen op jouw abonnementskaartje. Hiermee kan je jouw drankjes betalen in het stadion. Het opladen van een Paycard kan je via onderstaande stappen doen.

 1. Surf naar ly/KVKPaycard-opladen
 2. Log in via jouw MyKVK-profiel
 3. klik op “Cashless”, te vinden in de menu
 4. Vul jouw Paycard nummer in (te vinden op de achterkant van jouw abonnementskaart) en klik op de rode button “Balans”
 5. Vul het bedrag in dat je wilt opladen (vanaf €20 krijg je 10% extra dranktegoed op jouw abonnementskaart) en klik op de blauwe button “Top up”
 6. Je gaat automatisch verder naar je winkelmandje waar je klikt op de rode button “Ga verder”
 7. Kies jouw betaalmethode en klik op “Selecteer Betaalmethode”
 8. Klik op “Betaal”
 9. Vul al jouw betaalgegevens correct in en betaal

Nog niet duidelijk? Bekijk de instructievideo hier.

KV Kortrijk kiest er niet voor om jullie drankkaarten leeg te maken. Zo kan je volgend seizoen nog steeds genieten van de drankjes op je kaart. Je dranktegoed van vorig seizoen (op KVK Paycard of abonnement) wordt niet automatisch overgezet.

Je hebt hierin twee keuzes:

 • Je gebruikt je oude abonnement of KVK Paycard als betaalmiddel in het nieuwe seizoen (dit blijft geldig).
 • Je zet het geld van je oude abonnement of KVK Paycard over op je nieuwe abonnement. Dit kan je enkel tijdens de week in het secretariaat doen, niét op matchdag.

Neen! Je abonnement fungeert als én abonnement én KVK Paycard. Je kan dus perfect je geld opladen op je KVK abonnement.

MyKVK

MyKVK is een exclusief lidmaatschap die automatisch beschikbaar wordt bij de aankoop van een abonnement. Als lid van onze club zal je tal van voordelen ervaren gedurende het seizoen. Dit zijn de 4 pijlers waarop de voordelen zijn gebaseerd:

 • Unieke content
 • Exclusiviteit
 • Beslissingsrecht
 • Financiële voordelen

Meer dan ooit zal je betrokken worden bij de werking van onze club en zal je mee de toekomst bepalen. Benieuwd naar de voordelen en inhoud van MyKVK? Klik hier voor meer info.

Bij de aankoop van een abonnement kan je automatisch een MyKVK-lid worden. Je moet wel nog één actie uitvoeren zodat je kan genieten van alle voordelen die het lidmaatschap met zich meebrengt.

Stap 1: Ga naar de KVK-website en klik rechtsboven op het MyKVK-logo

Stap 2: Log in op jouw KVK-account

Stap 3: Ga naar ‘Gekoppelde accounts’

Stap 4: Klik op abonnement om dit te koppelen aan jouw profiel

Nu ben je officieel een MyKVK-lid!