KVK OHL1
KVK OHL1

Superefficiënt Leuven wint met 0-3

KVK kon bij winst de kloof met de staartploegen weer wat groter maken. Na de 4 op 6 koos Vanderhaeghe voor dezelfde ploeg als op Charleroi, enkel de gekwetste Sainsbury werd vervangen door Hines-Ike die zo zijn eerste speelminuten van het seizoen verzamelde.

12/12/2020
KVK OHL2
KVK OHL2

Evenwichtige eerste helft zonder goals

De partij startte op een natte grasmat onder een gezapig tempo. Dat leverde veel slordig middenveldspel op, geregeld balverlies en te veel afval in het spel.

Het was wachten tot minuut 13 vooraleer we de eerste kans konden noteren. Ocansey zette zich gezwind door op de linkerflank tot op de achterlijn, legde goed terug op Mboyo, maar het vizier van Ilombe stond slecht afgericht. Beide ploegen toonden aanvalsdrang. Zo viel bij Leuven ex-Kerel Mercier op met wat leuke acties, aan de overkant liet De Sart zich zien en dreigde Dewaele met een kopballetje.

Het spel bleef aangenaam om volgen maar de twee ploegen misten duidelijk wat efficiëntie in de zone van de waarheid. Gueye kreeg de bal goed aangespeeld door de uitstekende Ocansey, maar Pape miste zijn controle en claimde dan maar een penalty maar scheids De Cremer ging er niet op in.

De wedstrijd kabbelde verder, Ilic was sneller op de bal dan Sowah, die kort daarna De Sart mocht aantrappen zonder gevolg. We gingen rusten met 0-0 ook al omdat een knappe stift van Mercier maar net over ging. Net voor de pauze werd de geblesseerde Rougeaux nog vervangen door Golubovic.

KVK OHL3
KVK OHL3

Henry telt de Kerels uit

De tweede helft startte in mineur want de Leuvenaars scoorden al snel de 0-1. Mercier zorgde alweer voor een perfecte assist en Henry werkte aan de tweede paal koelbloedig af : 0-1! De reactie van de Kerels liet niet lang op zich wachten. Dewaele zette haarscherp voor waar Van Der Bruggen vrij voor Romo verscheen maar Hannes kopte de ultieme mogelijkheid op de gelijkmaker jammerlijk naast.

Selemani kwam Jonckheere op het uur vervangen, maar de druk nam daarmee niet toe. Integendeel, de bezoekers kwamen na een heerlijke actie op 0-2 toen Sowah de vrijstaande Henry bediende die simpel binnenkopte.

De Kerels moesten nu alles op alles zetten, De Sart trapte een vrijschop gemeten naar de hoek, maar Romo voorkwam met een prima tussenkomst de aansluitingstreffer. Bijna zorgde Sowah voor de doodsteek maar Dewaele redde op de lijn.

De thuisploeg bleef met veel verbetenheid strijden voor een doelpuntje maar het was Mercier die met een hele knappe assist Henry op weg zette naar zijn hattrick: 0-3 en zo definitief game over.

KVK kan zich komende woensdag al herpakken met de komst van Standard. Aftrap om 21u.

KVK OHL4
KVK OHL4

DIGEST

KVK speelde met Ilic, Dewaele, Derijck, Hines-Ike, Mboyo, Guèye, De Sart, Jonckheere (60′ Selemani), Van der Bruggen (66′ Makarenko), Ocansey, Rougeaux (43’ Golubovic)

Bank : Jakubech, Golubovic, Selemani, Van Den Bossche, Lepoint, Stojanovic, Makarenko

OHL speelde met Romo, Sowah, Henry, Tamari (62′ Vekemans), Hubert, Mercier (90+2′ Myny), Malinov (73′ Ouédraogo), de Norre, Jemelka, Kotysch, Ngawa

Bank: Iversen, Bese, Ouédraogo, Vlietinck, Myny, Eppiah, Vekemans, Raemaekers

Doelpunten : 47′ Henry (0-1), 64′ Henry (0-2), 90′ Henry (0-3)
Geel : Golubovic, Kotysch