DSC 0543
DSC 0543

Sportjournalist Eddy Soetaert wordt perschef

Eddy Soetaert, sinds jaar en dag voor diverse media clubwatcher op KV Kortrijk, wordt vanaf 1 mei de perschef van onze club. Hij zal instaan voor een goede communicatie met de media die hijzelf als geen ander kent.

30/04/2021
DSC 0543
DSC 0543

Ervaring zat

Eddy was jarenlang chef voetbal bij de krant Het Volk waarvoor hij diverse WK- en EK-tornooien met en zonder de Rode Duivels volgde. De laatste jaren was hij clubwatcher op KV Kortrijk voor Het Laatste Nieuws. Daarnaast was hij decennia lang sportreporter voor Radio 2 West-Vlaanderen.

Eddy schreef ook de twee boeken die de geschiedenis van KV Kortrijk neerzetten. “Van titel tot titel” gaat over de eerste titel van KVK in zijn eerste bestaansjaar in mei 1972 tot het seizoen 2007-2008 toen KVK de titel won in tweede klasse en zo promoveerde naar de hoogste reeks. In “Tien om terug te zien” worden de seizoenen van 2008 tot 2018 heerlijk in woord en beeld gebracht.

Eddy zelf over zijn overstap: “We moeten als club beter, vaker en vooral sneller communiceren. Naar de media toe, maar vooral ook naar de eigen supporters toe. Deze club is vaak een voortrekker in het gebruik van sociale media, maar het is vooral belangrijk om via die kanalen de eigen leden duidelijk en exact te informeren.”

Jelle Brulez, COO bij KV Kortrijk, over de komst van Eddy Soetaert: “De laatste jaren is KV Kortrijk stilaan aan het evolueren naar een klein mediabedrijf. Content en media maken zorgt ervoor dat we een sterk merk zijn. Online zijn we een heel sterke speler in het Belgisch voetbal, Play Off I waardig. Maar om die groei nog verder te zetten en een proactiever communicatiebeleid uit te bouwen naar supporters en andere mediaspelers geeft de komst van Eddy Soetaert ons nog veel meer mogelijkheden. Het is fantastisch voor onze club om iemand als Eddy in ons team te verwelkomen, een mix van ervaring en enthousiasme.”