WhatsApp Image 2024 02 09 At 22.06.54
WhatsApp Image 2024 02 09 At 22.06.54

Met Massimo Bruno terug naar Anderlecht

Massimo Bruno won vier landstitels, een beker en twee supercups. Een fraai palmares maar bij KV Kortrijk is hij gewoon ‘just one of the guys’ die maar één doel voor ogen heeft: de club in de Jupiler Pro League houden.

14/03/2024

Die eerste landstitels haalde Massimo al tien jaar geleden: hij had er ruim aandeel in toen Anderlecht in 2013 en 2014 eerste eindigde. Bij zijn terugkeer in 2017 werd hij er een derde keer kampioen. Tussendoor won hij met Salzburg de Oostenrijkse landstitel én de beker.

Dan kijk je al op een serieuze erelijst terug, met ook nog een passage bij Leipzig en Bursaspor en een terugkeer naar Charleroi waar het voor de Henegouwer allemaal begon.

Toch wil Massimo Bruno (30) niet meer praten over dat fameuze verleden. Wie hem wil interviewen, moet het hebben over vandaag, over KV Kortrijk, over de huidige situatie en de kansen op redding.

Iedereen gelooft er in”, zegt hij. “We weten van waar we komen en waar we staan. We hebben helaas niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen de topclubs de laatste weken, maar we gaan er zeker vanuit dat we onze kans hebben in de Play Downs.”

“Voor mij is de 14de plaats realistisch en dan moeten wij het afmaken tegen de ploeg uit 1B. Met deze coach is dat zeker niet te hoog gegrepen. Hij gelooft er in, de hele groep ook.”

Astridpark

Eerst is er nog wel een trip naar het hem zo bekende Astridpark waar KVK tegenover een ‘onklopbaar’ Anderlecht staat, 18 wedstrijden op rij niet verslagen. “Alles kan. Het is voetbal”, reageert Massimo. “We weten natuurlijk dat we minder de bal zullen hebben maar we moeten efficiënt zijn, zonder complexen. Je krijgt altijd een kans.”

Dat hij dan zelf niet altijd in de basiself staat, vindt hij ondergeschikt: “Je wilt natuurlijk altijd spelen, maar in onze situatie is het persoonlijke niet belangrijk, alleen de punten tellen.”

Hij staat voor de zesde keer in zijn carrière tegenover Anderlecht. Drie keer met Charleroi (1 zege, 2 draws), drie keer met KVK maar daarvan stond hij maar één keer op het veld. Eén keer was hij geblesseerd, één keer niet geselecteerd. Bij de 2-2 thuis dit seizoen moest hij toekijken, bij de 2-2 vorig jaar kwam hij in.

26 trainers

Tijd voor wat statistieken: zaterdag speelt Massimo Bruno zijn 49ste wedstrijd voor KV Kortrijk, tot hiertoe goed voor 7 goals en 5 assists. Met Anderlecht speelde hij er liefst 148.

In zijn opmerkelijke carrière speelde hij al onder… 26 trainers. Nee, hij had het zelf nooit berekend. “Het meest onder John Van den Brom zeker?” Inderdaad, 78. En 49 onder Karim Belhocine, waarvan nog 2 bij KVK, 43 onder René Weiler, 39 onder huidig Monaco-coach Adi Hütter bij Salzburg, 35 onder Felice Mazzu

“Maar Freyr Alexandersson staat met zijn aanpak meteen hoog in mijn lijstje”, zegt Massimo. “Met zijn allen samen zullen wij het de komende weken moeten doen. Na het moeilijke seizoenbegin verdient deze club niet om te degraderen.”

Ik ga mee!