DSC 0479
DSC 0479

KV Kortrijk verliest eerste oefenwedstrijd

KV Kortrijk heeft deze middag haar eerste oefenwedstrijd van deze week verloren met 3-4 tegen RWD Molenbeek. De Kerels knokten zich terug in de wedstrijd, maar verloren uiteindelijk toch met het kleinste verschil.

06/10/2020
DSC 0332
DSC 0332

Opstelling

Voor deze oefenpot tegen tweedeklasser RWD Molenbeek geeft coach Yves Vanderhaeghe rust aan enkele spelers en dus krijgen anderen hun kans om zich in de kijker te spelen. De opstelling van KVK ziet er zo uit: Ilic, Hines-Ike, Dewaele, Rougeaux, Stojanovic, Lepoint, Gueye, De Sart, Jonckheere, De Sart, Van Den Bossche en Ocansey.

DSC 0389
DSC 0389

Valse start

In een evenwichtige partij is het de uitploeg die op het kwartier op voorsprong komt. Vijf minuten later ziet de scheidsrechter handspel van Dewaele in het strafschopgebied. De ref wijst onherroepelijk naar de stip. Marko Ilic kiest de verkeerde hoek en zo staat het 0-2 na 20 minuten. Een valse start voor KVK.

Het tweede doelpunt maakte onze Kerels wakker. De bal gaat sneller van voet tot voet. Jonckheere infiltreert goed in het strafschopgebied en legde terug tot bij Lepoint, die vandaag kapitein is. Christophe schiet de bal keihard in het dak van het doel: 1-2.

De Kerels blijven hoog drukzetten, maar de beste kans van de eerste helft is nog voor de Brusselse bezoekers. Bij de rust staat het 1-2.

DSC 0463
DSC 0463

Nipte nederlaag

De tweede helft is maar nog net op gang getrapt en KVK heeft al dé kans op de gelijkmaker. De bal wordt in extremis van de lijn gekeerd. Twee minuten later gaat de bal aan de overkant wel over de lijn. De Kerels moeten opnieuw met een dubbele achterstand achtervolgen: 1-3.

Yves Vanderhaeghe gooit Hannes Van Der Bruggen in de strijd, ten koste van Lepoint, en dat levert meteen een kans op voor Stojanovic. De Serviër kan vrij aanleggen vanaf de elfmeter, maar trapt hoog over. Ook de doorgebroken Dewaele laat de kans op de 2-3 liggen. Iets voorbij het uur is het dan toch raak voor onze Kerels. Pape Gueye zet zich goed door en trapt vanuit een scherpe hoek de aansluitingstreffer binnen. Een knappe spitsengoal van onze jonge Senegalees.

Het is nu al KV Kortrijk wat de klok sloeg. Intussen zijn ook Kristof D’Haene en Luqman Hakim ingevallen. In minuut 72 is de verdiende gelijkmaker een feit. Na een ingestudeerde hoekschop kan Jovan Stojanovic de bal binnenglijden: 3-3. Maar het mag opnieuw niet zijn. Twee minuten later staat het 3-4 voor Molenbeek. Gueye antwoordt nog met een schot met links, maar dat schot zeilt naast. Het blijft bij 3-4.

De Kerels verliezen zo hun eerste oefenpartij van deze week. Vrijdag neemt KV Kortrijk het op tegen Club NXT.