GJL 7793
GJL 7793

Karim Belhocine: "Nog 33 wedstrijden te gaan"

Het was goed dat Karim Belhocine er tijdens het perscontact op wees: “De eerste match hebben we helaas verloren. Er zijn er nog 33 te gaan. We hebben de hele week sereen gewerkt naar onze tweede opdracht toe.”

28/07/2022

De persjongens wilden nog wel even terugkomen op de openingsmatch. “We hebben de match meteen in handen gepakt”, herhaalde Karim. “Het was het soort match waarin je wel tien mogelijkheden creëert maar niet tot scoren komt. Dan weet je wat er staat te gebeuren: je incasseert een tegendoelpunt. Het tweede in de toegevoegde tijd telt niet mee, dat kwam er omdat we met zijn allen vooruit gingen om de gelijkmaker te zoeken.”

“We weten het allemaal: we hadden beter en slimmer moeten zijn in de laatste dertig meter. We hebben er de voorbije dagen hard op getraind. Maar soms moet je ook dat tikkeltje geluk hebben dat we tegen OHL niet hadden. Vergeet ook niet dat we een heel jonge ploeg hebben, een van de jongste van de Pro League, met weinig ervaring. Als het eens minder gaat, moet je kunnen temporiseren, even wachten met de opbouw, het zijn dingen die je leert door te spelen.”

Gueye: vraagteken

Kristof D’Haene was inderdaad de enige dertiger op het veld en daar kan alleen Kevin Vandendriessche met die leeftijd en ervaring nog bijkomen. Helaas is de werklustige Fransman nog niet inzetbaar. “Kevin speelde maandag een oefenpartij tegen Mandel maar heeft daaraan een lichte blessure in de dij overgehouden,” aldus de coach. “Zo heb ik nog enkele spelers met kleine ongemakken. Pape Gueye viel tijdens de donderdagtraining uit. Ik hoop dat het niet erg is. We zullen pas zondag weten of hij inzetbaar is.”

Hoe het gaat met Massimo Bruno? “Hij is bijna klaar. Hij zal waarschijnlijk op de bank zitten, want anders zou ik trouwens niet aan 18 spelers komen”, beseft Karim. Massimo zelf ervaart vooruitgang: “Ik zal zien of de trainer me zondag nodig heeft. Als ik vanaf maandag sterk kan doortrainen, moet ik het volgende weekend inzetbaar zijn”, zegt hij.

En dan is er de jongste nieuwkomer, Dorian Dessoleil. “Dorian is een ervaren speler waar ik alle vertrouwen in heb. Ik apprecieer ten zeerste zijn komst.”

KVK speelt zondag om 18.30 uur op het veld van Seraing. Jawel, de 2de van 34 competitiematchen.