MBC8777
MBC8777

Jonah Osabutey naar KVK

De naam klinkt niet vreemd bij kenners: Jonah Osabutey maakte in het seizoen 2019-2020 als huurspeler van Werder Bremen het goede weer bij Moeskroen. Nu haalt KVK de jonge Ghanees definitief binnen.

31/08/2021
Jonah Osabutey Aankondigingsvisual
Jonah Osabutey Aankondigingsvisual

in 2020 Speler van het Jaar bij Moeskroen

Jonah Osabutey is pas 22 en de vierde Ghanees in Kortrijkse loondienst. Eerder waren hier Bennard Kumordzi en Asiedu Attobrah en daarna natuurlijk onze Eric Ocansey die er meteen een landgenoot bij krijgt.

Bij Moeskroen speelde Jonah een sterk seizoen, scoorde 5 goals, bracht 4 assists aan en werd uitgeroepen tot Speler van het Seizoen. Hij is een voorspeler die in meerdere systemen kan spelen. “Hij past goed in een 4-4-2 maar kan ook in andere systemen overweg”, aldus sportief directeur Rik Foulon. “Hij heeft goede looplijnen, kaatst goed en heeft een enorme werkkracht bij balverlies.”

DSC 0051
DSC 0051

Goed profiel

Osabutey heeft duidelijk een goed profiel en etaleerde dat op heel jonge leeftijd ook al bij Moeskroen net als tevoren bij Werder Bremen B.

Nogal wat clubs stonden in de rij om hem in de zomer van 2020 andermaal te kunnen huren bij Werder Bremen. Het was OHL dat het haalde en met heel lovende woorden over de nieuwkomer praatte. Een pubalgie verhinderde Jonah evenwel om de verwachtingen in te lossen. Hij werd geopereerd zoals eerder bij KVK ook al Rougeaux en Selemani met goed gevolg en zonder verdere ongemakken doormaakten.

Nu is hij aan het einde van de revalidatie en kan hij bouwen aan een nieuwe start. KVK kon Jonah Osabutey definitief binnenhalen voor 2 seizoenen + 2 seizoenen in optie.