KVK OOS 28 (4)
KVK OOS 28 (4)

Communicatie incident KVK-RAFC

03/02/2022

Gisterenavond vond op het einde van de wedstrijd KVK-RAFC een schermutseling plaats in Tribune 1. De schermutseling ontstond nadat supporters uit Tribune 2 reageerden op provocaties van enkele Antwerp-supporters die, ondanks alle maatregelen om bezoekende supporters niet toe te laten, toch een ticket konden bemachtigen. Stewards en Politie traden snel op. Eén steward raakte daarbij gewond. Hij stelt het ondertussen goed. De club wenst hem veel beterschap.

KV Kortrijk betreurt dit incident, keurt het ten zeerste af en verontschuldigt zich voor de taferelen die zich gisteren hebben voorgedaan.

We willen benadrukken dat wij als club steeds het maximale doen om supportersvermenging tegen te gaan.

Zo worden er restricties opgelegd bij de online & fysieke verkoop van tickets. Enkel in het verleden geregistreerde accounts kunnen tickets aanschaffen. Tickets kunnen sowieso pas gekocht worden na opgave van volledige identiteitsgegevens.

Deze lijsten worden dan in overleg met de Politie nog eens gescreend en bij de minste twijfel worden tickets geannuleerd. Voor de wedstrijd van gisteren werden op die manier de tickets van een 50-tal personen geannuleerd. Ook voor en tijdens de wedstrijd worden er extra controles uitgevoerd.

Alle maatregelen ten spijt bestaat er jammer genoeg geen 100% sluitend systeem.

De club zal in samenspraak met de Politie en na analyse van de beelden de gepaste maatregelen nemen ten aanzien van de supporters die zich misdragen hebben.

Als familieclub staan we erop dat iedereen, op een sportieve en veilige manier moet kunnen genieten van een aangename voetbalwedstrijd.