P1116561
P1116561

"Alles mogelijk in Mechelen"

De Engelse weken met vijf wedstrijden in amper twee weken tijd eisen hun tol bij de spelers. Bernd Storck zal dan ook pas na de laatste training beslissen welke elf hij op de mat brengt in KV Mechelen.

18/01/2023

“We zullen zien”, was een vaker gehoord antwoord van de coach tijdens de persconferentie. Selemani moest vorige woensdag vroegtijdig het veld verlaten. Hoe erg is zijn blessure? “Niet zo erg. Maar of hij in Mechelen al zal kunnen spelen, is onzeker. We zullen zien.”

Kadri kloeg na afloop van het slopende duel met Seraing over zijn heup. Hoe staat het met hem? “Hij heeft nog last. Het is niet zeker dat hij erbij zal zijn. We zullen zien.”

En wat met Avenatti? Hij gaat elke wedstrijd tot het uiterste en komende week wacht weer een superbelangrijk thuisduel tegen KV Oostende. “Ik moet er nog over nadenken of hij in Mechelen zal spelen. Felipe staat nu met vier gele kaarten en ik wil hem tegen Oostende erbij hebben. We zullen zien.”

Komt daarbij dat KV Mechelen al dinsdagavond speelde en dus een extra dag recup kreeg in aanloop naar het duel van zaterdag. Maar daar is Bernd Storck dan weer niet mee bezig. Hij gaat wedstrijd na wedstrijd uit van de eigen sterkte en het eigen beschikbare potentieel.

Drie op vier

“De eerste helft tegen Seraing was zeer goed, maar we moeten leren de kansen af te maken zodat we afstand nemen van de tegenstander. In de tweede helft liep het verkeerd toen zij met tien kwamen te staan. Dan verloren we de organisatie terwijl er net dan tactische organisatie nodig is. Daar moeten we nog aan werken. Spelers mogen niet tevreden zijn met de tussenstand, ze moeten blijven gaan voor een volgend doelpunt”, aldus de coach.

“Alles is mogelijk in Mechelen,” besluit hij. “We wonnen tot hiertoe drie van de vier competitiematchen die we speelden. We moeten op dat pad verder gaan.”

Overwinningen tegen Racing Genk, OHL en Seraing staan inderdaad mooi op de kalender, maar het volgende vierluik is ook niet eenvoudig, inclusief liefst drie verplaatsingen! Naar Mechelen, naar Sint-Truiden en naar Standard met tussenin volgende week zaterdag de thuismatch tegen KV Oostende.

De supporters weten hoe belangrijk ik hun aandeel vind”, zegt Bernd Storck. “Dat heb ik hen ook gezegd toen we samen zaten.” Ook in Mechelen waar de thuisfans altijd indruk maken, is het goed dat aardig wat KVK-supporters erbij zullen zijn.

Ga mee naar Mechelen!