WhatsApp Image 2023 01 08 At 21.01.47

Avenatti bezorgt KVK een gouden driepunter

Na de verdiende bekeroverwinning van drie weken geleden trekken de Kerels opnieuw richting Leuven. Onze mannen moeten een goede prestatie neerzetten Aan Den Dreef, aangezien zowel Seraing als Zulte een zege boekten dit weekend. KVK sloot 2022 af met een prachtige overwinning tegen competitieleider Genk en wil 2023 aanvatten op dezelfde manier.

08/01/2023
WhatsApp Image 2023 01 08 At 21.46.11

Avenatti zet de bordjes gelijk na vroege achterstand

2023 kan eigenlijk niet slechter starten voor de Kerels. Na een gretige eerste tien minuten, waarin er weliswaar geen kansen zijn, komt Leuven plots op voorsprong. Tamari poeiert het leer van buiten de rechthoek voorbij Vandenberghe in de rechterbovenhoek. Onze doelman heeft geen verhaal op deze knal. Enkele minuten later komt de thuisploeg ook dicht bij de 2-0. Maertens mag alleen doorgaan op doel na een snelle counter maar kan niet besluiten.

KVK is wat aangeslagen zo blijkt, want het slaagt er niet in om met dezelfde gretigheid verder te voetballen. Het tempo van de wedstrijd zakt volledig en er is vooral veel strijd op het middenveld, wat nefast is voor het spelniveau. Op wat hoekschoppen of vrije trappen na komen beide teams niet in de buurt van elkaars doel. Na 36 minuten komt er dan toch een eerste Kortrijkse poging, Bruno trapt vanop een meter of 20, maar Cojocaru ranselt de bal uit zijn doel.

Op slag van rust zit het dan even mee voor de mannen van Storck. Avenatti trapt vanop rechts een schijnbaar ongevaarlijke voorzet, maar de bal vliegt voorbij alles en iedereen en dwarrelt binnen in de verste hoek. Even lijkt Bruno er nog tussen te zitten, maar het is wel degelijk Avenatti die zijn vierde van het seizoen laat optekenen. Opgelucht ademhalen dus voor de Kerels na een matige eerste helft. 1-1.

WhatsApp Image 2023 01 08 At 22.34.40

Avenatti zorgt voor Kortrijks delirium

Het is meteen schrikken voor KVK wanneer Holzhauser na dik twee minuten een vrije trap op de paal schildert. Aan de overkant mag Loncar het ook eens proberen op vrije trap, maar zijn poging gaat een metertje over. Een minuut later komt de Veekaa plots op voorsprong! Selemani dribbelt de zestien meter binnen en legt af naar Sych. De Oekraïner kan de Leuvense doelman met een gelukje verschalken, want zijn schot wijkt af en belandt zo in doel. 1-2 dus kort na de rust en dat is eigenlijk wat gevleid. De Kerels gaan efficiënt om met de weinige kansjes die ze krijgen.

Op het uur probeert Leuven nog eens een aanval in elkaar te boxen, Gonzalez kan koppen op een voorzet maar Vandenberghe plukt eenvoudig. KVK heeft de wedstrijd nu wel in handen en controleert relatief eenvoudig. De verdediging wordt eigenlijk maar heel weinig aan het werk gezet. Net als in de eerste helft is er veel strijd tussen de beide teams, maar weinig samenspel.

Als een donderslag bij heldere hemel is op een kwartier van het einde plots alles te herdoen. Op hoekschop kopt Patris Leuven langszij, tegen de gang van het spel in. Zijn kopbal is onhoudbaar voor Vandenberghe. Onze doelman kan kort daarna wel een schot stoppen van Tamari. Beide teams trekken nu ten aanval en dat levert een paar kansen op. Selemani probeert het eens van ver, maar zijn hard schot gaat net over.

In de absolute slotfase zijn het toch nog de Kerels die de wedstrijd naar zich toe trekken. In de 92ste minuut zet Loncar voor en Avenatti kopt heerlijk binnen. De Uruguayaan doet het opnieuw! Zo gaan de drie punten dan toch mee naar Kortrijk na een knotsgekke slotfase.

Woensdag moeten onze Kerels weer aan de bak in de kwartfinales van de Croky Cup. Schreeuw onze Kerels naar de halve finales en koop via je onderstaande link jouw tickets (aan 10 euro) voor dit bekerduel tegen KV Mechelen.

Koop hier je tickets voor KVK-KVM
FmB3uAvWYAA9CGS

UNIBET KEREL VAN DE MATCH

Jullie verkozen Felipe Avenatti tot jullie Unibet Kerel van de Match.

WhatsApp Image 2023 01 08 At 21.27.03

DIGEST

OH Leuven speelde met Cojocaru, Patris, Ricca, Pletinckx, De Norre, Keita (68′ Dom), Holzhauser, Maertens (’31 Schrijvers), Tamari, Kiyine (68′ Nsingi), Gonzalez
Bank: Jackers, Ravet, Ouedraogo, Dom, Vlietinck, Nsingi, Malinov, Schrijvers, Schingtienne

KVK
speelde met Vandenberghe, Watanabe, Sych, Gueye (’80 Regali), Avenatti, Mehssatou, Tanaka (’74 Wasinski), Loncar, Silva, Bruno (’74 Bruno), Selemani
Bank: Deman, Atemona, Mbayo, Foubert, Wasinski, De Neve, Regali

Goals: ‘9 Tamari (1-0), ’42 Avenatti (1-1), ’50 Sych (1-2), ’76 Patris (2-2), ’92 Avenatti (2-3)
Geel: Loncar, Selemani, Sych, Ricca