WhatsApp Image 2022 12 26 At 20.36.26 5
WhatsApp Image 2022 12 26 At 20.36.26 5

Drie gouden punten tegen Genk na 1-0 winst

De eerste competitiematch onder coach Storck was meteen het duel tegen leider RC Genk. Onze nieuwe trainer koos voor een erg offensieve opstelling. Sych nam de plaats in van de zieke Dessoleil, Vandenberghe verving Ilic onder de lat.

02/01/2023
WhatsApp Image 2022 12 26 At 18.44.56
WhatsApp Image 2022 12 26 At 18.44.56

Knappe eerste helft zonder goals

Veel volk en een zinderende sfeer in een goed gevuld Guldensporenstadion dat klaar was om de leider een voetje te lichten. De start van de Kerels was indrukwekkend want al in de eerste minuut hadden ze op voorsprong kunnen staan. Bruno trapte stevig naar doel en via de vingertoppen van Vandevoordt belandde de bal op de paal.

Ook de tweede rood-witte kans was van uitstekende makelij. Bruno verstuurde een knappe voorzet richting Messaoudi en de Genkse keeper moest opnieuw ingrijpen om een doelpunt te vermijden.

De bezoekers waren wakker geschud en dreigden iets na het kwartier een eerste keer. Heynen slalomde zich tussen enkele Kortrijkse verdedigers, trapte laag naar de grond maar Vandenberghe duwde de bal in hoekschop.

De match werd met veel grinta en een grote intensiteit gespeeld en de leiders kwamen geleidelijk beter in de match. Een goed aangesneden vrije trap van Trésor werd door Heynen slecht gedevieerd en zo ontsnapte de Veekaa opnieuw.

De match bleef aangenaam om volgen en op het halfuur schotelde Avenatti zijn spitsbroeder Messaoudi een unieke mogelijkheid voor. Felipe draaide zich knap vrij maar Billal schoot onbesuisd over en liet zo de openingsgoal liggen. Ook Sych liet zich gelden maar de Genkse keeper duwde de poging opnieuw in corner.

Ook het slot van de eerste helft was volledig rood-wit gekleurd en tweemaal stond Messaoudi aan het kanon. Eerst koos hij voor een plaatsbal die knap gepareerd werd door Vandevoordt, bij de tweede bal koos Billal voor een stevige knal maar ook nu stond de Genkse keeper pal.

0-0 na een zinderende eerste helft.

WhatsApp Image 2022 12 26 At 18.44.56 3
WhatsApp Image 2022 12 26 At 18.44.56 3

Doelpunt Avenatti zorgt voor oververdiende driepunter

Het hoge tempo bleef ook in de tweede helft aangehouden en dat leverde ook nu weer aangenaam kijkstuk op. KVK kwam het best uit de kleedkamer en dreigde al snel via Messaoudi maar er zat nog een Genks been tussen. Avenatti kon uithalen maar zijn schot miste duidelijk kracht en een scherp getrapte corner van Selemani werd door Watanabe met het hoofd verlengd maar ging naast. Genk kon enkel tegenprikken met een kopkans van Samatta maar de bal ging ver naast.

Storck bracht Keita en daarna ook Gueye en Mbayo voor de moegestreden Bruno, Kadri en Messaoudi en de thuisploeg bleef het commando voeren tegen de Genkse leider. Dat resulteerde uiteindelijk ook in de oververdiende 1-0 van Avenatti na een heerlijke actie van de goed ingevallen Mbayo.

De bezoekers drongen in de slotfase nog aan maar Vandenberghe hield met twee supersaves de Kortrijkse voorsprong op het bord. Eerst redde hij met een knappe voetreflex op een poging van Paintsil, daarna kon hij ook Heynen van de gelijkmaker houden met alweer een fenomenale tussenkomst.

En zo veroverde KVK drie gouden punten in zijn strijd voor het behoud. Op 8 januari trekt KVK naar OH Leuven. Aftrap op zondagavond om 21 uur. Daarna volgt op woensdag 11 januari om 18u30 de kwartfinale van de Croky Cup in eigen huis tegen KV Mechelen.

Fk JGJqXoAAmP3N
Fk JGJqXoAAmP3N

UNIBET KEREL VAN DE MATCH

Jullie verkozen Tom Vandenberghe tot jullie Unibet Kerel van de Match.

WhatsApp Image 2022 12 26 At 18.29.06
WhatsApp Image 2022 12 26 At 18.29.06

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe, Watanabe, Kadri (81′ Gueye), Selemani, Messaoudi (81′ Mbayo), Sych, Avenatti, Mehssatou, Bruno (74′ Keita), Loncar, Silva

Bank: Deman, Mbayo, Luqman, Keita, Gueye, Mugabo, Tanaka

RC Genk speelde met Vandevoordt, McKenzie, Arteaga, Sadick (90′ Ouattara), Heynen, Trésor (67′ Samatta), El Khannous (67′ Castro), Paintsil, Munoz, Hrosovsky, Onuachu (67′ Preciado)

Bank: Leysen, Ouattara, Preciado, Carstensen, Geusens, Castro, Samatta

Goals: 83′ Avenatti (1-0)
Geel: Messaoudi, Onuachu, Mehssatou, Loncar
Toeschouwers: 7178