WhatsApp Image 2022 02 13 At 9.28.29 PM
WhatsApp Image 2022 02 13 At 9.28.29 PM

2-1 verlies op het Kiel

Na de 0 op 9 trok de Veekaa richting Antwerpen voor het duel met rode lantaarn Beerschot. Dat ontsloeg deze week zijn coach in de hoop het tij nog te keren.

De rood-witten konden voor het duel terug rekenen op doelman Ilic en Vandendriessche die fel gemist werd de voorbije weken. Ook Moreno begon aan de wedstrijd. Kadri was geschorst – Steven Verhamme

13/02/2022
WhatsApp Image 2022 02 13 At 9.32.40 PM
WhatsApp Image 2022 02 13 At 9.32.40 PM

2-1 BIJ DE RUST

De thuisploeg miste in zijn match van wellicht de allerlaatste kans een aantal basispionnen, maar kon wel rekenen op ex-Kerel Avenatti. Het zag de bezoekers het initiatief nemen en dat loonde al snel. Eerst verdween een trap van Mbayo nog in corner, bij poging nummer twee stond de 0-1 al op het bord. Moreno haalde uit vanop afstand, de bal week af op een been van een thuisverdediger en doelman Biebauw was geklopt : 0-1, we speelden amper tien minuten.

De Kerels, die het meeste balbezit hadden, gingen op hun elan door en Palaversa’s schot belandde, ook weer via een Beerschot-voet, naast het doel van de Antwerpenaars. Selemani kwam net te laat om een terugspeelbal van Van den Bergh af te straffen.

Ilic kreeg weinig werk op te knappen tot Avenatti de eerste kans voor de gastheren plots naast kopte, maar bij zijn volgende mogelijkheid de gelijkmaker potte. Een leuke pegel van de Uruguayaan verdween in de kruising : 1-1.  Beerschot putte moed uit de goal, Avenatti kon nog eens koppen maar zonder overtuiging, Sebaoui’s volley miste richting.

De aanvalsgolven van de hekkensluiter leverden uiteindelijk toch de 2-1 op. Shankland legde de bal panklaar voor Sebaoui die via de lat de voorsprong voor de Mannekes op het bord plaatste. Ei zo na werd het nog 3-1 net voor de rust, maar Ilic voorkwam een grotere achterstand.

WhatsApp Image 2022 02 13 At 10.17.34 PM
WhatsApp Image 2022 02 13 At 10.17.34 PM

KVK KOMT NIET DICHTER

De paars-witten kwamen het best uit de kleedkamer, Avenatti bleef voor gevaar zorgen en KVK had het niet makkelijk met Beerschot dat duidelijk moed had geput uit de voorsprong. Een schot zonder veel gevaar van Selemani doorbrak dat elan, een nieuwe poging van Faïz werd door Biebauws vuisten gekeerd, maar net als voor de rust kwam Beerschot niet in gevaar.

De rode lantaarn bleef dreigend en Shankland was dicht bij de 3-1. Zijn poging zweefde naar de winkelhaak, maar de bal belandde naast de paal. Een volley van De Smet ging over, aan de overkant redde Biebauw met een sterke parade een poging van D’Haene die evenwel afgevlagd werd voor buitenspel.

Belhocine bracht Messaoudi in die samen met Badamosi de aanvalslinie moest vormen. Billal dreigde onmiddellijk met een vrijschop die net over de doelmond belandde, een andere invaller, Benchaib, knalde op de vuisten van de Beerschot-keeper.

De tijd begon te dringen, Watanabe stond gelukkig in de baan van het schot van Shankland, aan de overzijde ging een knap getrapte vrijschop van Selemani maar enkele centimeters over. Dichter kwam de Veekaa niet meer.

Door de nederlaag zakt de Veekaa naar de 11de plaats. Een zege in de derby volgend weekend kan en moet de remonte inluiden.

Tickets voor De Derby vind je hieronder.

Derby-tickets
WhatsApp Image 2022 02 13 At 9.40.45 PM
WhatsApp Image 2022 02 13 At 9.40.45 PM

DIGEST

Beerschot speelde met Biebauw (90+4′ Lejoly), De Smet, Rigo, Shankland, Vaca (84′ Walicki), Pietermaat, Van den Bergh, Radic, Dom, Sebaoui (75′ Krekovic), Avenatti
Bank: Reda, El Hajoui, Krekovic, Walicki, Lejoly, Konstantopoulos, Mukuna

KVK speelde met Ilic, D’Haene, Vandendriessche, Moreno (42′ Benchaib), Palaversa (67′ Messaoudi), Reynolds, Watanabe, Sainsbury, Mbayo (67′ Henen), Selemani, Badamosi
Bank: Deman, Sissoko, Henen, Jonckheere, Mehssatou, Benchaib, Messaoudi

Goals: 10′ Moreno (0-1), 30′ Avenatti (1-1), 42′ Sebaoui (2-1)
Geel: Avenatti, Rigo, Mbayo, Vandendriessche