Stadion Palaversa
Stadion Palaversa

Nieuwkomer voor KVK!

Als MyKVK-lid ben je niet alleen lid van onze fantastische club, maar krijg je ook het allernieuwste transfernieuws als eerste te weten. Log je hieronder in met jouw MyKVK-profiel en leer onze allernieuwste aanwinst kennen.

Stadion Palaversa
Stadion Palaversa

Geen onbekende

Ante Palaversa is een jonge defensieve middenvelder en geen onbekende in het Belgische voetbal. In het seizoen 2019-2020 speelde Ante namelijk op huurbasis bij KV Oostende. Daar maakte hij het mooie weer.

De (nog steeds maar) 20-jarige Palaversa begon zijn voetbalcarrière bij de jeugd van de Kroatische topclub Hajduk Split (waar onze Kerel Nihad Mujakic voorlopig aan uitgeleend is). Daar brak hij in 2018/19 door bij de eerste ploeg. De beloftevolle middenvelder stond toen meteen op de radar van Manchester City.

Palaversa ruilde in januari 2019 Hajduk in voor de Engelse topclub, al speelde hij het seizoen uit bij de Kroatische club. Ante kende uiteindelijk nog uitleenbeurten bij KV Oostende en nu FC Getafe, een Spaanse eersteklasser, waar hij momenteel op een zijspoor zat.

KV Kortrijk is dan ook verheugd om deze beloftevolle speler 18 maanden te huren van Manchester City. Ante sluit meteen aan bij de selectie voor de wedstrijd van morgen tegen Beerschot.

Welcome and good luck, Ante!