WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.24.45 PM 2
WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.24.45 PM 2

Bekeravontuur voorbij na 3-0 nederlaag

KVK trok voor haar kwartfinale van de beker naar de hoofdstad voor een bekerduel met Anderlecht. Winst zou de Kerels weer een stap dichter brengen bij een nieuwe bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion.

Coach Belhocine gaf voor de bekermatch het vertrouwen aan doelman Delle. De gekwetste Radovanovic werd vervangen door Rougeaux, Mbayo kreeg de voorkeur op Moreno.

WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.28.40 PM
WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.28.40 PM

Match bij de rust al gespeeld

KVK trok met een 9 op 9 en veel vertrouwen op zak richting hoofdstad. Het groef zich niet in maar moest al snel ondervinden dat de Brusselaars het heft in handen namen en dat overwicht de hele eerste helft zouden aanhouden.

Kortrijk koos voor hoog spel om zijn tegenstander ver van het doel te houden maar de eerste prikken van de thuisploeg mochten er zijn. Gomez zette goed voor doel, maar Zirkzee kon er niet bij, Delle reageerde alert op een prima schot van Kouamé.

De dominatie liet zich verder zien in een poging van Kouamé die naast ging, Sainsbury was goed teruggekeerd om het schot van Refaelov af te blokken, maar blesseerde zich daarbij.

Net voorbij het half uur kon de thuisploeg uiteindelijk toch scoren. Zirkzee zette met een steekbal Kouamé alleen voor Delle en de Anderlecht-aanvaller prikte de bal in doel : 1-0. Kort daarna kregen de Kerels een kans op de gelijkmaker toen de goed vrijgespeelde Dewaele mocht uithalen vanop rechts maar onbesuisd over trapte.

Ei zo na lukte Kouamé de dubbele voorsprong, maar hij trapte op de KVK-keeper, één minuut later stond de 2-0 toch op het bord. Een schot van Murillo week af en Gomez zorgde voor de tweede paars-witte goal. Meteen ook de ruststand.

WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.18.35 PM
WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.18.35 PM

Overbodige tweede helft zorgt voor derde goal

Ook in de tweede helft had KVK het moeilijk tegen een sterke thuisploeg, ook al had het in minuut 53 wel een mogelijkheid voor de aansluitingstreffer. Kadri schudde een knappe assist uit zijn schoenen voor Mbayo die goed besloot maar Van Crombrugge pakte uit met een prima save.

Anderlecht was terug wakker en drukte terug op het gaspedaal. Delle stond paraat bij een ver schot van Refaelov een ook de rebound van Murillo maakte hij onschadelijk. Joris had ook een uitstekende voetreflex in huis op een poging van Gomez. Aan de overkant was een streep van Palaversa het enige wapenfeit aan bezoekende zijde, maar Van Crombrugge pakte de bal in twee tijden.

Belhocine bracht Torp, Moreno en Messaoudi in plaats van Mbayo, Palaversa en Badamosi bracht veel wijziging in het spelbeeld gaven de wissels niet. De derde goal van de thuisploeg kwam er toch een kwartier voor tijd. Het was opnieuw Kouamé die dit keer een actie van Verschaeren kon afwerken : 3-0.

En zo zit het bekeravontuur van de Kerels er dit seizoen op in de kwartfinale. KVK kan zich nu volop focussen op de competitie. Komende zondag komt Antwerp alvast op bezoek. Een wedstrijd die helaas zonder publiek wordt gespeeld.

WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.24.45 PM
WhatsApp Image 2021 12 23 At 7.24.45 PM

DIGEST

Anderlecht speelde met Van Crombrugge, Zirkzee (66′ Raman), Murillo, Kouamé, Magallan, Hoedt, Gomez (87′ Mychaelitsjenko), Olsson (66′ Ashimeru), Cullen, Refaelov (80′ El Hadj), Verschaeren (80′ Amuzu)
Bank: Coosemans, Harwood-Bellis, Ashimeru, Kana, El Hadj, Raman, Amuzu, Mychaelitsjenko

KVK speelde met Delle, D’Haene, Rougeaux, Dewaele, Sainsbury, Mbayo (69′ Moreno), Palaversa (69′ Torp), Selemani, Kadri (80′ Fixelles), Vandendriessche, Badamosi (71′ Messaoudi)
Bank: Ilic, Moreno, Fixelles, Torp, Jonckheere, Derijck

Goals: 35′ Kouamé (1-0), 43′ Gomez (2-0), 76′ Kouamé (3-0)
Geel: Olsson