WhatsApp Image 2023 02 19 At 19.49.22 2
WhatsApp Image 2023 02 19 At 19.49.22 2

"We gaan ons redden"

Faïz Selemani na 100 wedstrijden voor KVK.

06/04/2023

“Het was niet altijd gemakkelijk”, zegt Faiz, terugkijkend op de vier seizoenen die hij al voor KV Kortrijk heeft gespeeld. “In het begin waren er de juridische problemen, later diverse transferproblemen, maar uiteindelijk heb ik me altijd ingezet voor de club.”

Faiz Selemani blijkt een rustige, vriendelijke kerel die al te vaak door zijn omgeving in de rol van bad boy werd geduwd. “Wie me kent weet dat ik geen moeilijke jongen ben. Ik ben een goed mens die altijd het beste voor had voor KV Kortrijk, maar mijn omgeving heeft het me vaak niet gemakkelijk gemaakt. Ja, ik wou eerder hogerop, dat is toch wat iedereen wil. Het is tot hiertoe niet gebeurd. Dan is dat de gang van het leven. C’est la vie.

“Bovendien, nu ik inmiddels twee kinderen heb, ben ik ook rustiger geworden. Ik voel me mentaal sterk, maar ook technisch en tactisch heb ik meer ervaring. En met de komst van onze huidige trainer, heb ik mijn dag ook anders ingedeeld. Omdat we vroeg op de club moeten zijn, ga ik vroeger slapen en dat doet me goed.”

Analisten hebben hem in de loop van zijn 100 wedstrijden voor KV Kortrijk vaak omschreven, vol lof voor zijn talent. Eén keer heeft Extra Time extra aandacht besteed aan de Comorees. We onthouden van Filip Joos: “Hij heeft een formidabele traptechniek, ik ken geen speler die beslissender is voor zijn club.” Van Wesley Sonck: “Hij is creatief, hij scoort vaak en hij heeft formidabele ideeën.” Van hem zei die avond Nikola Storm: “Het is vooral zijn vista. Hij overziet meteen de situatie van de tegenstanders.”

2019-2023

Faiz Selemani speelde tot hiertoe exact 100 wedstrijden voor KV Kortrijk. De eerste dateert van december 2019 toen hij door de hogere instanties weer voor het voetbal werd vrijgegeven. De tweede wedstrijd speelde hij meteen daarop in Eupen, waar hij als invaller de 1-2 winning-goal scoorde.

Memorabel zijn onder anderen de twee 1-0 thuisoverwinningen tegen AA Gent, telkens getekend Faiz Selemani. Zo ook zijn twee doelpunten bij de 3-4 zege op Waasland-Beveren en bij de 5-0 winst tegen Zulte.

Het vorige seizoen gaf hij meteen zijn visitekaartje af met de 0-1 in de laatste minuut op Antwerp, knap uitwijkend en dan heerlijk overhoeks scorend. Eentje om in te kaderen. Dit seizoen scoorde hij de 2-0 tegen Antwerp toen de Sinjoren voor het eerst punten lieten. En met zijn penaltygoal op Standard (0-2) gaf hij KVK ademruimte in de strijd om het behoud.

“Ik speel dit seizoen op een andere positie sinds de komst van onze huidige trainer. Ik sta op het middenveld en dat betekent dat ik ook verdedigend hard moet werken. Ik had meteen een goed gesprek met de coach die me toen ook kapitein van het team maakte. We hebben er alletwee alles aan gedaan om de club te redden. Samen met Kadri verdelen we de taken op het middenveld, de ene valt aan, de andere verdedigt. Of het de positie is die ik het liefste speel? Ik speel daar waar de coach me plaatst. J’aime le foot. Ik wil altijd voetballen, op welke positie ook.”

Hoe blikt hij terug op zijn 100 wedstrijden? “Heel tevreden. Elk seizoen heb ik wat bijgebracht. Het eerste jaar was uiteraard gecompliceerd doordat ik lange tijd niet mocht spelen van de bond en me nadien ook nog blesseerde. Ook covid kwam ongelukkig doorheen mijn carrière. Maar ik heb het gevoel dat ik regelmatig beslissend was. Ik heb altijd mijn trui nat gemaakt voor deze club.”

KVK-EUPEN

Zaterdag staat KVK tegenover Eupen, waar Faiz in de heenronde pas laat mocht invallen maar meteen ook de winnende 0-1 aan Dylan Mbayo aanreikte.

“Het is een heel belangrijke wedstrijd, dat weten we allemaal, het is een finale, maar we zijn sterk genoeg om te winnen. Als dat lukt, zullen we heel dicht bij de redding zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daarin zullen slagen”, zegt de Comorees.

Dat wordt dan zijn 101de wedstrijd voor KV Kortrijk en als het even meezit scoort hij die dag minstens zijn 33ste doelpunt voor de Veekaa.

IK BEN ERBIJ TEGEN EUPEN!