P1116561
P1116561

‘Uitgaan van eigen kracht’

“Het wordt een special game”, beseft Bernd Storck. Hij staat tegenover de ploeg die hij de eerste twaalf wedstrijden van dit seizoen heeft geleid. “Maar dit gaat niet over mij, alleen over KV Kortrijk”, onderstreept hij meteen.

07/04/2023

“Eerlijk gezegd, ik hoop dat beide teams zich redden. Ik heb tenslotte ook voor Eupen gewerkt. Maar KV Kortrijk heeft mij in november gehaald om de club te redden en dat is mijn enige job waar het om gaat. Het is een belangrijke job. Toen ik hier kwam was de club ver van save, nu hebben we toch al iets meer comfort. Maar ik druk erop: dit is een finale waar het allemaal om gaat. Voor deze wedstrijd moeten we uitgaan van onze eigen kracht.”

“Eupen is een andere ploeg dan Cercle Brugge”, weet de coach beter dan wie ook. “Eupen heeft een andere stijl. Het speelt wel snel op de tegenaanval, maar het speelt voetbal. Het heeft enkele snelle spelers zoals N’Dri en Gassama waar we heel attent zullen moeten voor zijn.”

“Ik zag Eupen vorige week tegen Anderlecht. Ze verdienden beter dan een 0-1 verlies. We zullen ze zeker niet onderschatten. Maar we spelen deze wedstrijd thuis en met onze supporters in de rug, dat moet het verschil maken.”

Storck wees er nog eens op dat diverse spelers op Cercle niet in gewone doen waren. Mehssatou had na zijn trip naar Chili last van jetlag, Selemani speelde met de Comoren twee wedstrijden, ook Kadri had een lange trip achter de rug en Wasinski was vijf dagen ziek. En ja, enkele verdedigers haalden niet hun gewone niveau.

Hij haalde Kadri bij de rust eraf, want indien hij tegen een gele kaart aanliep, miste hij het duel met Eupen. Nu is alleen Gueye geschorst na zijn vijfde gele kaart.

Of hij zal gaan voor een gelijkspel, voor één punt dat allicht kan volstaan voor de redding? “We gaan enkel en alleen om te winnen. Zo doen we het al elke wedstrijd sinds ik hier ben. We spelen offensief en willen telkens meer doelpunten maken dan er te incasseren. Zo hebben we de positie bereikt waar we nu staan.”

Met uitzondering van de geblesseerde Tanaka en de geschorste Gueye is iedereen inzetbaar voor wat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen wordt.

Ik ben erbij tegen Eupen!