WhatsApp Image 2023 01 11 At 19.04.52
WhatsApp Image 2023 01 11 At 19.04.52

Tijd voor bekerrevanche?

Woensdag 11 januari duwde KV Mechelen thuisploeg KV Kortrijk in de slotminuut van de wedstrijd uit de Croky Cup. Tijd dus voor revanche tien dagen later!

18/01/2023

Dat doelpunt van Sandy Walsh op het moment dat de verlengingen al in de maak leken, ligt nog stevig op de maag. Niet KVK maar KVM staat nu in de halve finale van de Beker tegen Zulte.

Maar misschien ‘hebt’ – zoals Johan Cruijff altijd zei – ‘elk nadeel ook zijn voordeel’. De 3-2 winst tegen Seraing moet de aanzet zijn voor enkele straffe resultaten die KVK ademruimte geven in de degradatiestrijd. Een eerste vervolg kan zaterdag worden gebreid in Mechelen.

Scheidsrechter met dienst is Arthur Denil, pas 26, die aan zijn negende wedstrijd in eerste klasse toe is, de eerste zowel voor KVM als KVK. Toch was hij al eens de spelleider voor de Kerels: hij leidde de bekerwedstrijd RWDM-KVK (1-3) in goede banen.

REMEMBER 3DE KLASSE

KVK ontmoette het herboren KVM voor het eerst in 2003, in derde klasse nog wel: 0-0 werd het toen Achter de Kazerne. Twee jaar later zagen ze elkaar terug in tweede klasse, nog eens drie seizoenen verder in de hoogste reeks.

Vier keer stonden ze toen in dat seizoen 2008-2009 tegenover elkaar en dat bracht weinig doelpunten met zich mee. In de competitie werd het 0-0 in Kortrijk en 1-1 in Mechelen (doelpunt William Barbosa!), in de beker werd het 1-0 in Mechelen en 0-0 in Kortrijk.

Vorig seizoen werd  ondanks twee doelpunten van Benchaib toch verloren in het AFAS Stadion (3-2), een jaar eerder werd een verrassende zege geboekt: 1-2 met goals van Jonckheere en Makarenko.

VIER NAMEN

Vier namen blijken heel belangrijk in het huidige team van KVM. Het zijn de spelers die het vaakst scoorden en bovendien ook het meeste assists gaven: Schoofs 5 goals en 3 assists, Hairemans 4 goals en 5 assists, Ngoy 3 goals en 2 assists en Walsh 2 goals en 2 assists.

Maar de belangrijkste statistiek is dat KV Mechelen bijna al zijn punten in het eigen – altijd goed bevolkt – huis haalde. Op verplaatsing won het nog maar één keer… op KV Kortrijk. Thuis won het 5 van zijn 11 wedstrijden en speelde het 3 keer gelijk.

En nog dit: KVM staat momenteel 13de met 22 punten, KVK 14de met 21 punten. Maar mogelijk krijgen de Kakkers er nog 3 punten bij na hun wedstrijd in Charleroi, toen de thuissupporters verder spelen onmogelijk maakten.

Ga mee naar Mechelen!