WhatsApp Image 2022 11 10 At 8.22.26 PM

Goals Bruno zetten KVK in de achtste finale

Kon de beker zorgen voor de kentering? De Kerels gingen in Molenbeek alvast op zoek naar de kwalificatie voor de achtste finale en deden dat met een fel gewijzigd elftal: liefst zeven nieuwe namen in vergelijking met het team dat verloor in Oostende. Zo kwamen onder meer Silva en Mehssatou aan de aftrap. Doelman Vandenberghe maakte zijn debuut.

10/11/2022
WhatsApp Image 2022 11 10 At 8.28.18 PM

Logische 0-0 halfweg

De thuisploeg, co-leider in de Challenger Pro League, startte met veel overgave en koos onmiddellijk voor de aanval. Dat leidde in de eerste minuut al bijna tot de openingsgoal van Botella maar hij knalde in het zijnet.

De Veekaa was gewaarschuwd maar ook kans nummer twee was voor de Brusselaars, Plange besloot echter voorlangs. Nadien ging de druk wat liggen en herstelde het evenwicht zich in de wedstrijd. Daardoor trok RWDM achteruit en kon het zijn stempel minder drukken dan in de aanvangsfase.

Tanaka, uitstekend in vorm, kreeg een goeie schietkans maar werd afgeblokt, de poging van Mehssatou ging een metertje naast. Ook D’Haene waagde zijn kans, maar zijn trap ging ruim over.

KVK werd nu de betere ploeg en vanuit een stevige organisatie zocht het naar openingen in het Molenbeekse blok. Keita’s schot had beter verdiend en ook de knal van Mbayo had evengoed in een doelpunt omgezet kunnen worden. Dylan werd na die fase vervangen omwille van een blessure, Messaoudi was zijn vervanger.

WhatsApp Image 2022 11 10 At 10.00.54 PM

Twee goals van Bruno

Geen wissels na de rust bij beide teams. Net zoals in de eerste helft startte de thuisploeg met veel snelheid en flair aan de tweede periode. Het leverde al snel een reuzekans op voor ex-KVK’er Challouk maar zijn bal belandde op de deklat, in de rebound kon Vandenberghe de bal nog van de lijn halen.

Bij de tweede Brusselse poging was het wel raak. De snelle Botella buitte Kortrijks balverlies perfect uit en schoot de bal dan toch voorbij Vandenberghe: 1-0 voor RWDM na 55 minuten.

Custovic bracht De Neve en Bruno in de ploeg en die laatste bedankte al snel voor het vertrouwen. Een uitstekende voorzet van captain D’Haene werd opportunistisch afgewerkt door Massimo die net als tegen Oostende scoorde : 1-1!

De wedstrijd kon nu alle kanten uit. Biron kreeg twee kansen maar liet het liggen, Bruno deed dat echter niet. Hij strafte een foutje van Defourny af en zette de Veekaa op voorsprong: 1-2. Wat een invalbeurt van onze nummer 70.

De tweedeklasser voerde de druk op maar verder dan enkele hoekschoppen kwam het niet, meer nog, Messaoudi scoorde in de extra tijd de verlossende derde goal. Zo plaatsten de Kerels zich voor de achtste finale.

Komende zondag sluit KVK de heenronde van de competitie af met de thuismatch tegen AA Gent. Aftrap om 21 uur. Nadien volgt de WK-break.

Koop hier je tickets voor KVK-Gent!
WhatsApp Image 2022 11 10 At 8.22.27 PM

DIGEST

RWDM speelde met Defourny, Le Joncour, O’Brien, Vorogovskiy, Sankhon, Barreto (78′ Oyama), De Sart, Smeets, Challouk, Botella, Plange (69′ Biron)
Bank: Alavoine, Ruyssen, Heris, Oyama, Vinicius, El Ouahdi, Biron

KVK speelde met Vandenberghe, Mbayo (37′ Messaoudi), Keita, Avenatti, Mehssatou, D’Haene (80′ Sych), Tanaka, Loncar (67′ De Neve), Silva, Radovanovic, Henen (67′ Bruno)
Bank: Deman, Sych, Messaoudi, De Neve, Dessoleil, Vandendriessche, Bruno

Goals: 55′ Botella (1-0), 71′ Bruno (1-1), 83′ Bruno (1-2), 90+2′ Messaoudi (1-3)
Geel: D’Haene, Tanaka, De Sart, Sankhon, Silva