KVK Genk2
KVK Genk2

Tegenstander in cijfers: Union SG

Zaterdagnamiddag om 16u15 strijden de Kerels in het Dudenpark tegen Union om de leidersplaats. Het is dan ook een rechtstreeks duel tussen het nummer één en het nummer twee in de competitie na drie speeldagen. In aanloop naar deze topper blikken we vooruit aan de hand van enkele cijfers over onze tegenstander.

13/08/2021
MBC9047
MBC9047

Start niet gemist

Een echte topper is het op speeldag 4 in de Jupiler Pro League. KV Kortrijk en Union zijn de fiere leiders in de competitie na drie wedstrijden. Beide teams hebben hun start duidelijk niet gemist met 6 op 9. De promovendus uit Brussel stuntte al meteen op de eerste speeldag door de Brusselse derby te winnen tegen RSC Anderlecht in het Lotto Park. Het werd 1-3. Op de tweede speeldag verloor het nipt in eigen huis van landskampioen Club Brugge met 0-1 en afgelopen weekend kende Union geen problemen met Beerschot. Op het Kiel werd het 0-3 voor Union.

In die drie wedstrijden scoorde Union zes keer, een mooi gemiddelde van twee goals per wedstrijd. Vier daarvan staan op de naam van Deniz Undav. De Duitse spits is duidelijk de man in vorm bij de Brusselaars. Zowel tegen Anderlecht als tegen Beerschot scoorde hij elk tweemaal. Ook Loic Lapoussin scoorde al voor Union. De aanvaller uit Madagascar heeft, samen met Mike Trésor van KRC Genk, de meest voltooide dribbels in de competitie (11). Onze Kerels zijn dus gewaarschuwd.

Kvk Union 31
Kvk Union 31

Terug na 48 jaar!

Union was de succesvolste Belgische club voor de Tweede Wereldoorlog en wist elf maal de landstitel te veroveren. Het laat daarmee vooralsnog enkel RSC Anderlecht en Club Brugge voor zich. Sinds 2021 speelt de club na een afwezigheid van 48 jaar terug in de Eerste klasse A.

Vorig seizoen stond Union al sinds speeldag 9 onafgebroken aan de leiding van de 1B Pro League. Het verzekerde zich vijf speeldagen voor het einde van de competitie van de titel.

Kvk Union 17
Kvk Union 17

Onderlinge duels

De laatste keer dat KVK Union in de ogen keek, was in de kwartfinale van de Beker van België in december 2019. In het Dudenpark scoorde ex-Kerel Gary Kagelmacher het enige doelpunt in de laatste minuten. Mathias Fixelles stond toen nog in de basis bij de Brusselaars.

Union SG verloor slechts één van de laatste zes matchen in de competitie op eigen veld, maar dit was wel de meest recente tegen Club Brugge. Al wonnen onze Kerels hun laatste twee uitwedstrijden. Union SG was trefzeker met 16,2% van hun schoten dit seizoen (6/37), alleen Antwerp heeft een hoger percentage (20,0% – 7/35).

Coach Luka Elsner, zijn assistent Léo Djaoui, Faïz Selemani en Mathias Fixelles waren er alle vier bij in het seizoen 2018-2019 toen Union in de play-offs tegenover KV Kortrijk stond. Union won beide duels, 2-0 thuis en 0-1 in het Guldensporenstadion. Morgen zijn ze dus weer te gast in het Dudenpark, met als inzet de leidersplaats.

Benieuwd wat het morgen wordt in het Dudenpark. Laat hieronder jouw pronostiek achter!

LUKA, LEO, FAÏZ EN MATHIAS WEER OP UNION