P1105718
P1105718

"Punten nodig, ook tegen Genk"

“We hebben punten nodig”, zegt Bernd Storck. “Die moeten we ook tegen Genk proberen te halen.” De coach kent de sterkte van de tegenstander, maar heeft zijn spelers vertrouwen bezorgd door de speelwijze van vorige dinsdag op OH Leuven.

19/12/2022

“Ik weet het: Racing Genk is de kandidaat nummer één voor de titel. Ik zag de bekerwedstrijd tegen Anderlecht: Genk was tijdens de tweede helft en de verlengingen het beste team. Het is dan ook een grote uitdaging voor ons, maar we hebben niets te verliezen. Integendeel, we hebben veel te winnen.”

“We hebben vertrouwen getankt in Leuven en daar kunnen we mee weg voor de wedstrijd van maandag tegen Genk en de daaropvolgende opnieuw in Leuven. We zullen ons best doen en we zijn daarvoor op de goede weg,” aldus de coach. “Met de steun van onze supporters moeten we iets kunnen neerzetten.”

ZONDER DESSOLEIL

Het is een tegenvaller dat Dorian Dessoleil uitvalt door griep. “Ik hoop dat griep tegen maandag niet verder toeslaat in de groep. Maar we zullen een optie vinden om hem te vervangen,” zegt Storck. Op OHL speelde hij met een driemansdefensie met Watanabe, Dessoleil en Joao Silva. Daar valt nu één van weg.

Wie in doel gaat staan? “Ik zie geen reden om te wijzigen”, beseft de coach. “Tom Vandenberghe doet het goed. Marko Ilic heeft na zijn ziekte weer de training hervat, maar is er nog maar een paar dagen weer bij.”

En dan natuurlijk die vraag: hoe zal hij de Genkse reus Onuachu afstoppen? “Je kunt hem niet met één man afstoppen, je moet er twee of drie op zetten. En je moet nog meer doen: je moet de voorzetten van de vleugelspelers verhinderen. En dan weet je dat er ook nog wel andere spelers zijn die kunnen scoren.”

Rest de vraag of Bernd Storck houdt van kerstvoetbal. “Er is in België een traditie van kerstvoetbal. Alle spelers maakten het al mee.” Als je dan ook nog zo’n topaffiche hebt… En er is meer: op tweede kerst is er altijd veel belangstelling in het Guldensporenstadion. Die steun zullen de spelers ongetwijfeld kunnen gebruiken.

Koop hier je tickets voor de Kerstmatch!