WhatsApp Image 2022 12 20 At 21.16.47

KVK bekert verder na glanspartij in Leuven

De eerste wedstrijd voor onze nieuwe coach Bernd Storck is meteen van groot belang. Voor de Croky Cup neemt KVK het op tegen OH Leuven. Storck zet meteen een heel aanvallende ploeg op het blad: Bruno, Selemani, Messaoudi en Avenatti staan in de basiself. Hij kan ook rekenen op Kadri, die voor het eerst dit seizoen kan meedoen na maandenlang blessureleed.

19/12/2022
WhatsApp Image 2022 12 20 At 21.17.34 3

KVK kiest voor het balbezit in evenwichtige eerste helft.

Een gretig KVK eist in de openingsfase de bal op. De eerste kans is dan ook voor de Kerels: Bruno zet een actie op met Messaoudi en komt tot schieten, maar zijn poging is te zacht. OH Leuven komt een eerste keer piepen op een hoekschop: Vandenberghe komt uit en grijpt naast de bal, maar Gonzalez kan net niet binnenleggen. Daarna valt de wedstrijd een beetje stil, beide teams proberen wel aan te vallen maar er zit weinig snee op. Tamari probeert het nog eens van ver, maar zijn schot belandt in het zijnet.

Het valt op dat KVK toch iets anders speelt dan onder het vorige bewind. Het zet veel druk naar voor en behoudt ook beter de organisatie. Na dik twintig minuten resulteert dat bijna in een doelpunt. Bruno laat zijn rechtstreekse tegenstander achter zich en zet scherp voor. Zijn bal vliegt richting de verste paal waar Avenatti zijn voet er niet kan tegen zetten. Dit was een dot van een kans voor de Uruguayaan. Even later een gelijkaardig scenario: Selemani zet hard en laag voor, maar niemand die de bal in doel kan verwerken.

In het slot van de eerste helft komt Leuven nog eens opzetten. De bal wordt veroverd op het middenveld en meteen diepgestoken richting Vlietinck. Die legt terug tot bij Patris, maar zijn schot gaat ver over. Een gelukje voor onze Kerels, want de verdediger had heel veel ruimte om aan te leggen. Even later komt Tamari tot schieten, maar zijn poging wordt in corner gedevieerd. KVK is de betere in de eerste 45 minuten, maar weet niet te scoren.

Ruststand 0-0.

WhatsApp Image 2022 12 20 At 21.16.48

Bruno zet de Kerels op rozen

De tweede helft start net zoals de eerste. De Kerels zetten hoog druk en dwingen Leuven tot foutjes. Zo kan Kadri al snel vrije trap versieren net buiten de zestien, maar Selemani trapt het leer in de muur. Een minuut later doet onze aanvaller het beter: hij trapt met links en viseert de rechterbovenhoek. Cojocaru moet zich volledig strekken om de bal uit zijn kooi te houden. Aan de overkant is het ook bijna raak. Na een lange uitgesponnen aanval komt Patris in balbezit. Hij legt terug naar de inlopende Gonzalez maar die verslikt zich en mist zijn afwerking volledig.

Na 54 minuten kunnen de uitsupporters dan toch juichen! Selemani houdt de bal goed bij op zijn flank en stuurt dan Bruno richting doel met een listig balletje. Die twijfelt niet en trapt de bal met veel gevoel tegen de netten. Een verdiende voorsprong voor KVK, dat al de hele wedstrijd het betere van het spel heeft. Ook na het doelpunt blijft de Veekaa naar voren trekken. Bruno steekt Messaoudi diep en die snelt voorbij Pletinckx, maar Cojocaru staat pal. Een minuutje later probeert Avenatti de doelman te verrassen van ver, maar zijn schot vliegt net naast.

Twintig minuten voor tijd gaat Mendyl heel hard door op Messaoudi en krijgt van scheidsrechter Vergoote een rode kaart. Leuven moet met 10 man de slotfase in. Daarin probeert de Veekaa op zijn elan verder te gaan. Het zakt niet in en blijft vooruit voetballen.

Dat resulteert in kansen en ook in de 0-2! In een warrige fase houdt Cojocaru Leuven tot twee maal toe recht, maar de derde poging is wel raak. Keita trapt tegen de onderkant van de lat en ziet zijn poging nipt over de lijn botsen. Scheidsrechter Vergoote keurt het doelpunt goed en zo staat de dubbele voorsprong op het bord. Drie minuten later doet Avenatti er nog eentje bij: Selemani trapt van dichtbij op doel en het is de Uruguayaan die de bal simpel binnentikt.

In extremis pikt Leuven nog een doelpuntje mee via Gonzalez, maar dat verandert niks meer aan de wedstrijd. KVK wint met 1-3 en bekert verder!

Brei samen met ons een vervolg aan deze bekerzege en kom onze Kerels op 26 december aanmoedigen tegen leider Genk.