P1116561
P1116561

‘Op elan van Standard’

“We spelen nog negen finales”, zegt Bernd Storck. “De eerste finale hebben we vorige zondag gewonnen op Standard. Op dat elan moeten we zondag tegen Anderlecht verder gaan.”

17/02/2023

Onze coach zag gisteravond Anderlecht aan het werk op bezoek bij het Bulgaarse Ludogorets. “Ze verrasten me niet. Ze speelden zoals ik het verwachtte. Anderlecht heeft veel individueel talent en het wil ook altijd voetballende oplossingen zoeken. Het verdiende minimum een draw.”

Dat het gezelschap pas vrijdagochtend op Zaventem landde, is een vaststelling. “Het kan een nadeel zijn, maar misschien ook niet. Hoe dan ook, wij moeten hen vanaf de eerste minuut onder druk zetten.”

Zonder Avenatti, met Nayel op de zes

KVK moet het dan wel doen zonder de geschorste Felipe Avenatti. “Hij is in goeden doen maar ik verwacht van zijn vervanger hetzelfde,” zegt de coach. “Ik zie het ook niet als iets negatiefs. Het goede nieuws is immers dat Felipe nu zeker niet geschorst is tegen Zulte de volgende week. En normaal gezien ook niet meer tijdens de rest van het seizoen.”

Tijdens de donderdagtraining verliet Billal Messaoudi voortijdig het oefenveld. “Hij kreeg een trap tegen de knie maar voor zondag zal dat geen probleem zijn”, sust Bernd.

En dan is er nog Nayel Mehssatou die op Standard met succes de job van defensieve middenvelder vervulde bij afwezigheid van de geschorste Loncar. “Loncar is geen zes maar een acht. Hij hielp ons altijd op die voor hem ongewone positie. Maar Mehssatou speelde bij de jeugd van Anderlecht en bij de nationale ploeg van Chili als verdedigende middenvelder. Hij deed het uitstekend op Standard en ik heb geen reden om hem nu te vervangen. Waarom moet ik wijzigen als het goed is?” Zowel Nayel als Massimo Bruno spelen voor de gelegenheid tegen hun ex-ploeg.

“Ik heb vertrouwen in mijn team. We werkten goed de voorbije dagen. En ik wil dat zeker onderstrepen: ik reken op onze fans om ons te steunen in deze zo belangrijke wedstrijd,” aldus de oproep van de coach.

Koop hier je tickets!