P1105701
P1105701

"Offensieve match"

Wat voor soort match Bernd Storck verwacht Aan Den Dreef? “Een offensieve match”, zegt hij meteen tijdens de persconferentie daags voor de wedstrijd. “Het wordt belangrijk om compact te verdedigen.”

19/12/2022

“Na vier trainingsweken wordt dit een wedstrijd om ons niveau te testen”, zegt de KVK-coach. “We hebben tijdens de drie oefenwedstrijden goede momenten gekend, maar er rest nog werk. We moeten nog veel beter spelen, zowel offensief als defensief. Offensief laten we te veel kansen onbenut, defensief krijgen we nog goals binnen op standaardfases.”

“We moeten ook meer duels winnen, we zijn vaak te braaf. En we moeten compacter verdedigen. We geven te veel ruimte weg. Maar ik zeg veel goeds tijdens onze laatste oefenpartij op Antwerp.”

Wat hij weet van zijn spelersgroep? “Ik zie veel goede voetballers die de wil hebben om succesvol te zijn. Dat is positief. Maar ik verwijs naar Argentinië: hoe dat team samen vocht voor de zege. Dat is de ingesteldheid die wij nodig hebben. In ieder geval, de sfeer in de groep is heel goed.. Maar ik druk erop: we hebben meer stabiliteit nodig in de defensie.”

Doelman Marko Ilic traint na zijn toch wel stevige ziekte weer in de oefenzaal, maar nog niet op het veld en in groep. “Ik heb alle vertrouwen in Tom Vandenberghe. Hij deed het goed in de vorige bekermatch op RWDM en ook tijdens de drie voorbije oefenwedstrijden. Er komt wel bij dat Maxim Deman out is met een blessure, zodat we een jonge doelman op de bank moeten zetten. Ook David Henen is uitgevallen.” Zo is het even puzzelen nu ook Kristof D’Haene de eerstkomende drie wedstrijden geschorst in de tribune zit.

Bernd Storck weet beter dan wie ook wat er nog mankeert aan zijn spelersgroep en rekent op de transferperiode. “We hebben geen ‘zes’ maar Loncar vult de job naar best vermogen in.”

Of de coach gaat voor de Beker nu de resultaten in de competitie zo belangrijk zijn? “Natuurlijk wel. Een goed resultaat in de Beker zou een boost geven aan de groep en een goed resultaat zou belangrijk zijn want we willen kerst vieren samen met onze supporters.”

Bernd vindt het zelfs niet erg dat de Beker op verplaatsing moet worden gespeeld. “Ik vind het belangrijker dat we maandag thuis spelen tegen Racing Genk.”

Trek mee naar OHL in de Croky Cup