P1116561
P1116561

"Nog 7 of 8 punten"

KV Kortrijk heeft nog een voorsprong van 4 punten op KV Oostende en Zulte en 8 op Seraing. Er resten nog 6 wedstrijden. “Ik ga ervan uit dat we nog 7 of 8 punten moeten halen om ons te redden”, zegt een strijdvaardige Bernd Storck.

10/03/2023

“Als we in de drie voorbije wedstrijden enkele goals meer hadden gescoord, dan hadden we nu 5 of 6 punten meer”, zegt de coach.

Dat geldt dan zeker voor de jongste wedstrijd, thuis tegen Charleroi met 0-1 verloren. “Over de eerste helft was ik niet gelukkig, maar de tweede was goed”, analyseert hij. “We hadden meer balbezit maar vooral: we hadden meer kansen. Het is evenwel hoog nodig dat we onze kansen te gelde maken. Dat doen we te weinig.”

Komt daarbij dat we in de voorgaande wedstrijden dan weer gul waren met het weggeven van tegendoelpunten: zowel in Zulte, als thuis tegen Anderlecht waar we door eigen fout telkens twee punten verloren. Het had een wereld van verschil kunnen maken.

“We moeten niet achterom kijken”, zegt Bernd Storck. “We hebben nog zes mogelijkheden om punten te pakken. Ondertussen proberen we alles.”

Applaus van de supporters

“Ik vind het fantastisch dat ook de supporters zien dat we er hard voor werken. Het is de eerste keer in mijn lange carrière dat ik het veld verliet met applaus vanuit de harde supporterskern na een nederlaag. Dat heeft me enorm getroffen. Ik reken verder op hun steun om met zijn allen te proberen deze club te redden.”

“We staan voor twee zware wedstrijden”, zegt Bernd Storck. “Uit naar Westerlo, thuis tegen Club Brugge. Westerlo is de revelatie van het seizoen en speelt nog voor Play-Off 1. Maar we moeten er voluit voor gaan.”

Hoe de ploeg zal staan, is heel onduidelijk. Enkele spelers waren de voorbije dagen ziek, zo ook Faïz Selemani die niet kon trainen. Ook Abdel Kadri was ziek en heeft bovendien last van een trap op de knie, wat hem al parten speelde tijdens de tweede helft tegen Charleroi. Beiden zijn heel onzeker.

David Henen, die acht weken out was met een enkelprobleem en daarna weer kon hervatten, ervaart de weerslag en heeft nu rugklachten. Hij zal volgende week kunnen hervatten. Anderzijds is Billal Messaoudi weer inzetbaar na zijn kuitblessure.

Het is met vereende krachten dat KVK zaterdagavond moet zien broodnodige punten te halen in ‘T Kuipje.

Ga mee naar Westerlo!