WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.28.43

KVK gaat onverdiend ten onder tegen de Zebra's

Na de spectaculaire 3-3 bij de buren uit Zulte, kijkt de Veekaa nu Charleroi in de ogen. Een wedstrijd die in het verleden al vaak op een gelijkspel eindigde, maar nu zouden de drie punten meer dan welkom zijn. Met het einde van het seizoen in aantocht, mogen onze Kerels geen steken laten vallen. Coach Storck moet wel wat puzzelen: Silva (geschorst), Wasinski (niet speelgerechtigd) en Messaoudi en Sych geblesseerd. Zo mogen Tanaka en Atemona plaatsnemen in de basiself.

04/03/2023
WhatsApp Image 2023 03 04 At 16.28.45 2

Geen doelpunten in rommelige eerste helft

Het initiatief in de openingsfase ligt bij de bezoekers. Na 13 minuten wordt dat overwicht ook omgezet in een kans: Zorgane met een listig balletje, maar Bayo kan niet afwerken want Vandenberghe is alert. Vijf minuten later tonen de Kerels zich voor het eerst, een kopballetje van Avenatti waait naast.

De wedstrijd kabbelt rustig verder, omdat het tactisch bij beide ploegen wel ok staat. KVK kan toch nog eens oprukken met Regali, maar diens aflegger wordt hoog over getrapt door Selemani. Beide ploegen houden elkaar redelijk in evenwicht en zijn niet bang om de duels op te zoeken, met veel fouten tot gevolg.

Op het halfuur komen de Zebra’s nog een gevaarlijk opzetten. Een knappe aanval mondt uit bij Stulic, maar zijn afwerking is ondermaats. Aan de overkant een opmerkelijke fase: doelman Koffi neemt de bal tot tweemaal toe in de handen in de zestien en dus volgt er een onrechtstreekse vrije trap. Selemani zet zich achter de bal, maar kan zijn kunstje van vorige week niet overdoen.

Op het einde van de eerste helft krijgt Stulic de beste kans tot nu toe. Hij wordt door de verdediging geloodst en probeert af te werken met een opwippertje, maar Vandenberghe staat goed op te letten en voorkomt erger. Ruststand 0-0.

WhatsApp Image 2023 03 04 At 17.20.24

KVK morst met de kansen

Al snel in de tweede helft kunnen de Kerels tot drie keer toe aanspraak maken op een doelpunt. Regali trekt zijn motor op gang en geeft daarna gepast mee aan Avenatti. Die probeert het leer langs Koffi te schuiven, maar die laatste duwt de bal in hoekschop. Even later mag Kadri het eens proberen na een leuke aanval, maar zijn poging gaat voorlangs. Dan mag Avenatti het nog eens proberen, maar zijn schot belandt in de handen van de doelman. Dit is het betere werk van de Veekaa!

Onze Kerels hebben de wedstrijd nu wel echt in handen genomen en verdienen zeker een doelpunt. Het is opnieuw Avenatti die daar dicht bij komt, maar zijn kopbal gaat nipt naast. Even later probeert Mehssatou het eens van ver, zijn poging zoeft voorbij de kruising.

Net wanneer  het overwicht voor KVK is, komt Charleroi op voorsprong. Een voorzet waait voorbij alles en iedereen en Badji kan relatief makkelijk binnentikken. Het staat, tegen de gang van het spel in, 0-1.

In de slotfase proberen de Kerels de scheve situatie nog recht te zetten, met kansjes voor Mbayo, Regali en Avenatti maar het mag niet baten. Eindstand 0-1.

Op zaterdag 18 maart volgt om 16u de volgende thuiswedstrijd tegen Club Brugge. Koop je tickets via onderstaande link.