WhatsApp Image 2022 12 26 At 19.22.41
WhatsApp Image 2022 12 26 At 19.22.41

Met de supporters in de rug

KVK speelt pas voor de tweede keer thuis tegen het ‘nieuwe’ Seraing sinds de club FC Seraing heet. Vorig seizoen wonnen de Kerels met 2-0. Dit keer is het duel belangrijker dan ooit en is de steun van de supporters nodiger dan ooit.

18/01/2023

Het was op de openingsspeeldag van het vorige seizoen dat KVK vrij moeizaam won van de Metallo’s met 2-0 dankzij doelpunten van Chevalier en Selemani. Een week later stond het team alleen op kop na winst op Antwerp.

Ook de terugwedstrijd op Le Pairay leverde winst op met alweer een 0-2 resultaat met doelpunten van Palaversa en Selemani.

Eén keer eerder hadden beide teams elkaar al ontmoet, ook in Seraing, tijdens een wedstrijd voor de Beker van België. In september 2019 werd het 1-3 met goals van Hornby, Kage en De Sart.

Dit het seizoen ging het moeizamer. KVK pakte er drie belangrijke punten via een 0-1 zege die heel gelegen kwam. Onze supersterke Japanner Watanabe scoorde het enige doelpunt van de avond.

DAAR IS LEPOINT WEER

Topscorer van de Luikenaars is Marius Mouandilmadji, een jonge voetballer uit Tsjaad die aanvankelijk speelde in het B-team van FC Porto en vorig seizoen werd uitgeleend aan een bescheiden Portugese eersteklasser waar hij amper aan de bak kwam. Bij Seraing scoorde hij evenwel al zeven doelpunten, maar door een spierscheur in de kuit staat hij al bijna drie maanden aan de kant.

Blikvanger is nu veeleer de kleine, wendbare Kaapverdiër Vagner die van FC Metz overkomt. Hij scoorde nog maar twee keer maar is er eentje om in het oog te houden. Idem dito voor Antoine Bernier die de drijvende kracht van het team is met zijn snelle infiltraties.

Er ook bij: ex-KVK’er Christophe Lepoint, inmiddels 38. Hij had vorig weekend altijd rood moeten krijgen, maar scheids en VAR hielden het op geel, zodat Christophe weer in het Guldensporenstadion zal aantreden. Hij is nog altijd een box-to-boxspeler die voor de beide doelen opduikt.

“Voor deze wedstrijd hebben wij de supporters in onze rug meer dan ooit nodig”, roept Bernd Storck op. Dit is inderdaad een regelrechte zespuntenwedstrijd.

Koop hier je tickets