P1116561
P1116561

‘Drie belangrijke matchen’

“Alle matchen zijn belangrijk, maar het is duidelijk dat we nu voor drie hele belangrijke matchen staan”, zegt Bernd Storck die aankijkt tegen Seraing, Mechelen en Oostende.

17/01/2023

Toch kwam de coach tijdens de persconferentie van maandagvoormiddag eerst nog terug op de gebeurtenissen van de vorige dag in Gent. Met name op de buitenspelfase die – hoe je het ook bekijkt – altijd leidde tot een ten onrechte afgekeurd doelpunt. Op de beelden is duidelijk dat de ouderwetse positie-offside van Messaoudi geen enkele invloed had op het scoren van het doelpunt door Watanabe.

Zelfs analisten met wiskundige berekeningen kunnen niet aanbrengen dat Ngadeu zonder de aanwezigheid van Messaoudi ooit aan de bal kon komen, niet in de lucht (de voorzet was daarvoor te hoog), niet over de grond (Watanabe was veel verder gepositioneerd).

De persjongens hadden het ook over de rode kaart die Lepoint van Seraing altijd had moeten krijgen, waardoor hij de wedstrijd tegen zijn ex-club KVK niet had kunnen spelen. De coach ging er niet op in, al had hij de partij uiteraard ook gezien. “Soms geven scheidsrechters te vlug rood, soms ook helemaal niet”, bedacht hij luidop.

Maar dit gaat over de aartsbelangrijke wedstrijd van woensdag waarin KVK mits winst enige voorsprong kan nemen op Seraing. “Het ondergeregende veld dat er heel sompig bij ligt, is niet in ons voordeel”, weet Bernd Storck. “Wij willen voetbal brengen, wij willen het spel spelen, en dat wordt moeilijk op deze mat. Intussen blijft onze analyse positief: we wonnen van Genk en OHL en we speelden een sterke tweede helft in Gent.”

Zelfs Hein Vanhaezebrouck gaf woordelijk toe dat KVK zondagmiddag de betere ploeg was, maar daar koop je geen punten mee.

“We kennen de stijl van Seraing, we zullen erop voorbereid zijn”, zegt Bernd Storck. “Ik zal de jongens niet te veel beladen met informatie: zij weten hoe we spelen en wat hen te doen staat. Ik moet ze niet nodeloos stress bezorgen. Zij kennen het belang van de match.”

Koop hier je tickets!