WhatsApp Image 2023 01 28 At 18.35.04

Late goal Gueye schenkt Kerels een punt : 2-2

Na het verlies in Mechelen was het opnieuw van moeten voor onze Kerels, dit keer tegen KV Oostende.

Coach Storck zette Avenatti en Kadri in zijn basiselftal, waardoor Gueye en De Neve op de bank begonnen. Ex-Kerels Capon en Hornby kwamen aan de aftrap bij de bezoekers.

28/01/2023
WhatsApp Image 2023 01 28 At 18.37.12

Selemani breekt de ban

De bezoekers, die als voorlaatste aan de match begonnen, namen de wedstrijd onmiddellijk in handen en kregen al snel twee goeie kansen. Eerst schilderde D’Haese een voorzet op het hoofd van Atanga, maar zijn kopbal miste kracht en werd door Vandenberghe in hoekschop verwerkt. Ook bij de tweede actie kwam het gevaar vanop links, maar de deviatie van Hornby werd nog afgeblokt.

De Veekaa was meteen wakker en herstelde stilaan het evenwicht. Dat deed het op karakter en met veel engagement. Selemani zonderde Messaoudi af voor doel maar Bilal legde de bal, weliswaar vanuit buitenspel, naast. De eerste echte kans leverde ook een doelpunt op. Bruno wou aanleggen maar botste op een Oostendse verdediger waardoor Selemani in schietpositie kwam. Faiz trapte de bal in de linkerbenedenhoek en zette zijn team op 1-0. Voor onze nummer 10 zijn zesde goal van het seizoen! Ondertussen wiste de VAR een appel voor strafschop aan de overkant uit.

Onze Comorees haalde energie uit zijn doelpunt en slingerde zich voorbij enkele verdedigers, maar werd gehaakt. De ingestudeerde vrijschop bracht de Kustjongens niet in verlegenheid, de snelle counter verdween in corner.

Messaoudi scoorde na een sublieme assist van Bruno de 2-0, maar werd afgevlagd en KVO verloor net voorbij het half uur de jarige Tanghe met een kwetsuur.

De 1-0 leek ook de ruststand te worden maar in een van de zeven toegevoegde minuten kwam Oostende toch nog langszij toen Bätzner een lage voorzet van Hornby voorbij Vandenberghe werkte : 1-1 halfweg.

WhatsApp Image 2023 01 28 At 19.39.18

Late gelijkmaker van Gueye

Storck verving tijdens de rust Atemona door De Neve, maar het was Oostende dat opnieuw voor dreiging zorgde. Rodin trapte de eerste kans van de tweede helft op Vandenberghe die in twee tijden pakte, Dewaele mikte naast en Bätzners schot raakte de lat! Ambrose kopte ook nog eens naast.

Wasinski kwam in de plaats van Bruno net voor het uur in de hoop de greep op de match terug te krijgen, maar KVO bleef levensgevaarlijk. Vandenberghe toverde een supersave uit zijn mouw op een dichte poging van Durdov, die ook nog eens een bal van de lijn gekeerd zag door Wasinski.

De match kon nog alle kanten op in een spannende slotfase. De Neve mocht alleen op Philips afgaan maar de KVO-doelman had goed zijn hoek verkleind en duwde de bal in corner. De ingevallen Gueye kopte overhoeks naast op assist van Selemani.

Zes minuten voor het einde van de reguliere speeltijd kwam Oostende 1-2 voor. Ambrose trapte de bal voorbij Vandenberghe en leek de Veekaa een koude douche te bezorgen maar Gueye scoorde toch nog de gelijkmaker en schonk de Kerels toch nog een punt, zeker omdat Vandenberghe sterk bleef keepen aan de overkant en Rodin van de 2-3 hield.

Volgende zaterdag reist KVK naar Sint-Truiden en ook één week later spelen we buitenshuis op Standard. Op zondag 19 februari bekampen we Anderlecht in het Guldensporenstadion. Aftrap om 18.30u.

WhatsApp Image 2023 01 28 At 18.33.14

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe, Selemani, Kadri (76′ Tanaka), Watanabe, Atemona (46′ De Neve), Messaoudi (76′ Gueye), Avenatti, Mehssatou, Loncar (8§’ Regali), Silva, Bruno (57′ Wasinski)
Bank: Deman, Tanaka, Gueye, Wasinski, De Neve, Regali, D’Haene

KV Oostende speelde met Philips, Rodin, Atanga, Hornby (61′ Durdov), Dewaele (61′ Dwomoh), Sakamoto, Amade, Capon, D’Haese (77′ Arase), Tanghe (32′ Urhoghide), Bätzner
Bank: Hubert, Dwomoh, Urhoghide, Durdov, Ambrose, Arase, Musayev

Goals: 20′ Selemani (1-0), 45+4′ Bätzner (1-1), 84′ Ambrose (1-2), 89′ Gueye (2-2)
Geel: Messaoudi, Selemani