GJL 8321
GJL 8321

"KVO nu met Cercle-systeem"

Met de komst van Thalhammer haalt Oostende een coach binnen die eerder bij Cercle een ongewoon spelpatroon insleep. “Ik vermoed dat Oostende het systeem van Cercle zal spelen. Pressing, duelkracht, tweede bal. Dan hebben we het probleem gezien en de oplossing gevonden tegen Cercle”, zegt Adnan Custovic.

03/11/2022

De KVK-coach heeft gelijk: “Het verschil tussen winst en verlies of tussen winst en een gelijkspel is al diverse keren heel klein geweest. Als we scherper zijn in de afwerking winnen we vorig weekend ook tegen Cercle. Tot hiertoe lukte het niet, maar er is hoop dat de déclic er snel komt en dat we dan gelanceerd zijn.”

Adnan Custovic stond ook even stil bij het ontslag van Yves Vanderhaeghe. “Ik heb met Yves gewerkt als assistent. Zijn ontslag deed me pijn. Hij is de achtste trainer die dit seizoen wordt ontslagen. Soms wordt de fout te snel bij de coach gezocht, denk ik.”

Het maakt wel dat hij zondagavond laat tegenover een andere coach en een ander spelsysteem staat. “We hebben na de rust tegen Cercle het heft naar ons toe getrokken. Vooral het laatste kwartier kregen zij het moeilijk. Zo moeten wij ons ook aanmelden in Oostende.”

Het goede nieuws zou zijn dat Faïz Selemani erbij kan zijn. “Faïz traint voor 90% mee met de groep. Tanaka komt langzaam terug na zijn ziekte. We missen nog Kadri en Gueye”, aldus de coach die met Massimo Bruno tegen Cercle een uitstekende invaller aan het werk zag. Na drie blessures is de ex-landskampioen helemaal fit.

In Oostende komt Adnan Custovic op vertrouwd terrein. “Ik ken er nog mensen uit de entourage en een paar spelers. Ik heb er als assistent en als coach gewerkt, maar ik verdedig nu de kleuren van KV Kortrijk”, onderstreepte de Bosniër tijdens de persconferentie in aanloop naar het belangrijk duel in de Diaz Arena.

Wees erbij voor dit belangrijk duel en trek mee naar zee met de gratis bussen!

Reserveer hier je plaats!