WhatsApp Image 2022 10 29 At 6.33.11 PM

KVK zet scheve situatie recht in de tweede helft

Na de verliespartij tegen Westerlo mag er thuis niet opnieuw verloren worden. Tegenstander Cercle Brugge zit in een goeie flow, met een 12 op 15 in de laatste 5 wedstrijden. Een taaie brok dus voor KVK. Custovic moet het doen zonder Gueye, die geschorst is na zijn rode kaart van vorige week.

29/10/2022
WhatsApp Image 2022 10 29 At 6.47.54 PM 2

KVK al vroeg op achtervolgen aangewezen

Na drie minuten spelen komt het eerste gevaar van de Kerels. Mbayo kan met een gelukje de bal meenemen en speelt de vrijlopende Lamkel Zé aan. Hij kan langs de doelman tikken, maar zijn poging wordt nog ontzet. Meteen reageert Cercle Brugge met twee scherpe prikjes. Eerst op een counter waar Ilic moet tussenkomen, daarna op een vrije trap waar Sych de bal nog net kan wegwerken.

Even later is het dan toch raak voor de bezoekers: Lopez zet voor op Popovic en die geeft Ilic het nakijken met een rake kopbal. Het is duidelijk zoeken voor de Veekaa, dat niet scherp genoeg is gestart. Het probeert vooral gevaar te creëren op de counter, maar slaagt er niet in om tot echte kansen te komen.

Op het halfuur krijgt KVK iets meer grip op de match. Het houdt de bal beter in de ploeg en de bezoekers komen er niet zo makkelijk meer door. Vooral Mbayo is bedrijvig en dweilt lustig zijn flank af. Ook Avenatti speelt een knappe eerste helft. Het tempo van de match gaat de hoogte in, zonder veel doelgevaar weliswaar. Het is Cercle Brugge dat nog het dichtst bij een doelpunt komt, de vrije trap van Hotic gaat nipt over.

Op het einde van de eerste helft komen de Kerels er toch nog eens uit. Avenatti wint zijn duel en kan doorkoppen op Lamkel Zé. Die snelt de zestien-meter binnen, maar zijn aflegger bereikt niemand. Aan de overkant kan Daland koppen na een hoekschop, maar zijn poging gaat naast.

Ruststand: 0-1

WhatsApp Image 2022 10 29 At 7.58.49 PM 3

Messaoudi brent KVK knap langszij

Coach Custovic beseft dat er iets moet veranderen en laat Vandendriessche in de kleedkamer. In zijn plaats mag Bruno opdraven.

De Kerels starten gretig aan de tweede helft en leggen al snel een mooie combinatie op de mat. Uiteindenlijk komt de bal tot bij Avenatti, maar die kan niet afdrukken. Ondertussen blijft Cercle goed meevoetballen: een voorzet komt tot bij Ueda, maar Ilic heeft geen moeite met de poging van de Japanner.

De intensiteit ligt een stuk hoger dan in de eerste helft. De wedstrijd blijft goed op en neer gaan, met kansen als gevolg. Op een vrije trap van Keita kan Watanabe vrij inkoppen, maar zijn nekslag mist kracht. Even later een heet standje voor het doel van Ilic: de pas ingevallen Gboho dribbelt langs de doelman, kapt zich dan vrij, maar zijn schot wordt gekeerd op de lijn.

Met nog een klein kwartier te spelen laat invaller Messaoudi het Guldensporenstadion daveren. Hij maakt zich knap vrij en haalt uit aan de rand van de zestien-meter. Hij krult het leer heerlijk binnen in de rechterbenedenhoek en laat zo Majecki kansloos. De 1-1 is een feit. De supporters gaan nog eens vol achter hun ploeg staan en stuwen de Kerels vooruit.

In de slotfase komen beide teams nog dicht bij een doelpunt: eerst kopt Denkey van dichtbij naast de kooi van Ilic, aan de overkant kan Lamkel net niet afdrukken na een mooie actie van Messaoudi.

Na een aangename tweede helft eindigt de wedstrijd op 1-1.

Volgende week trekken onze Kerels naar KV Oostende. Voor deze belangrijke wedstrijd willen we onze spelers en supporters een extra duw in de rug geven. Daarom legt de club voor deze verplaatsing gratis bussen in vanaf het Kouterplein!

Trek dus mee naar Oostende en schreeuw onze Kerels naar een belangrijke driepunter!