WhatsApp Image 2022 12 10 At 13.52.34

KVK - Cercle eindigt op 2-3

Deze middag werkten onze Kerels de volgende oefenmatch van de WK-break af. In Moeskroen, verloor KVK met 2-3 van Cercle Brugge na 120 minuten.

03/12/2022

DE BASISELF

Bernd Storck begon met Tom Vandenberghe in doel. Oleksii Sych speelde op de rechtsachter. Mehssatou nam de linkerklank voor zijn rekening. Atemona, Watanabe en Dorian Dessoleil vormden het hart van de defensie.

In de driehoek op het middenveld speelde Stjepan Loncar in steun van Habib Keita & de herstelde Kadri.

Billal Messaoudi en Felipe Avenatti vormden het aanvalskoppel.

WhatsApp Image 2022 12 10 At 14.12.51

1-1 NA DE EERSTE 45 MINUTEN

De match begon aan een gezapig tempo. De eerste 10 minuten waren een typische studieronde en er werden enkele schuchtere pogingen gelost. Hotic & Denkey probeerden het van afstand voor Cercle. Avenatti loste een schot naast het Brugse doel.

Na het openingskwartier trok Cercle wat meer het laken naar zich toe. Denkey kwam oog-in-oog met Vandenberghe, maar die stond pal. Hotic legde een vrije trap naast het doel.

Cercle bleef druk zetten en Dessoleil beging een fout in de zestienmeter. Strafschop voor Cercle en Hotic miste niet vanop de stip. 0-1 voor Cercle.

Onze Kerels gingen op zoek naar de gelijkmaker. Sych werd op pad gestuurd op rechts en foutief neergehaald, maar de ref zag er geen graten in. Aan de overkant moest Vandenberghe zich opnieuw onderscheiden op een Brugs afstandsschot.

5 minuten voor de rust een extra versnelling van onze Kerels. Messaoudi dook in de diepte, legde met een knap hakje terug op Sych, hij zette voor op Mehssatou, die net niet kon afdrukken. Uitstel is geen afstel, want even later kon Kadri zich knap doorzetten. Zijn schot belandde wel tegen de netten.

1-1 bij de rust.

WhatsApp Image 2022 12 10 At 14.55.37

VEEL WISSELS IN DE TWEEDE 45

Bij de start van de tweede helft wisselde Storck 1 pionnetje op het middenveld. Faïz Selemani kwam Kadri vervangen.

Onze Kerels kwamen meteen scherp uit de kleedkamer. Nu was er geen tijd voor een studieronde. Na een hoekschop dwong een Kortrijkse kopbal de Brugse doelman tot een redding. Sych zette zich daarna door op de rechterflank en bracht de bal voor doel. Messaoudi besloot voorlangs.

De dreiging aan de overkant bleef wat uit en op het uur was het tijd voor een nieuw aanvalsduo. Mbayo & Gueye kwamen op het veld.

En Mbayo kreeg al meteen een opgelegde kans. Hij werd in het straatje gestuurd en mocht alleen op de keeper af. Zijn schot miste richting en belandde naast het doel.

Daarna trok het tempo wat uit de wedstrijd en volgden de wissels elkaar snel op. Grote kansen kregen we niet meteen meer te zien. Gueye & Marcelin zorgden wel nog voor opstootje. Een schot van Denkey werd knap gekeerd door Deman.

Net voor het einde van de 90 minuten toch nog een doelpunt. Decostere tikte een hoekschop voorbij Deman. 1-2.

WhatsApp Image 2022 12 10 At 14.36.56

2 DOELPUNTEN IN HET LAATSTE HALFUUR

In het laatste halfuur waren het opnieuw onze Kerels die het sterkst begonnen. Mbayo mocht meteen alleen op de doelman af en twijfelde nu niet. Zo stond het meteen weer 2-2.

De kansen bleven nu rood & wit. Luqman kon zich gevaarlijk doorzetten. En even later tikte Foubert een schot van dichtbij over.

In de laatste 10 minuten plaatste Cercle Brugge nog een eindsprint. Daland & Velkovki dwongen Deman al tot twee knappe reddingen. WK-ganger Ueda wist onze doelman wel te verschalken. Hij plaatste 2 minuten voor tijd de eindstand op het bord. 2-3

Volgende week volgt voor onze Kerels nog een laatste oefenmatch tegen Antwerp. Alles in het teken van de herstart van de competitie op dinsdag 20 december (20:00) op OH Leuven en de laatste thuismatch van het kalenderjaar tegen KRC Genk op 26 december.Wees er meteen weer bij en koop je halfseizoenabonnement via onderstaande link!

Koop hier je abonnement!
WhatsApp Image 2022 12 10 At 13.54.33

DIGEST

KVK speelde met Vandenberghe (60′ Deman), Sych (67′ D’Haene), Atemona (90′ Mugabo), Watanabe (90′ Wirsi), Dessoleil (75′ Matanda (105′ Robert)), Mehssatou (75′ Luqman), Loncar (90′ Desot), Kadri (45′ Selemani), Keita (90′ Foubert), Messaoudi (60′ Mbayo), Avenatti (60′ Gueye (85′ De Neve))

Doelpunten: 33′ Hotic (pen.) 0-1, 43′ Kadri 1-1, 90′ Decostere 1-2, 92′ Mbayo 2-2, 108′ Ueda 2-3