WhatsApp Image 2022 06 12 At 6.50.01 PM
WhatsApp Image 2022 06 12 At 6.50.01 PM

Jean-Pierre moet niet kiezen: hij is supporter van Heule én van KVK

“Ja hoor, er zijn vrij veel mensen die naar KdNS Heule komen kijken maar ook naar de Veekaa gaan”, zegt Jurgen Lammertyn, co-voorzitter van Heule. Jean-Pierre Deraeve is er één van: “Al meer dan twintig jaar”, zegt hij.

14/06/2022

Eerst een woordje geschiedenis: het was in 1940 net voor de oorlog begon dat ze in Heule een voetbalclub oprichtten. Er werd gespeeld in de Mellestraat en de onderpastoor bedacht de naam: “Noord Star” want de ‘pleine’ lag in het noorden van Heule. De club herstartte noodgedwongen pas weer in 1947 na de oorlog, zodat zij in 1997 de titel ‘Koninklijke’ kreeg. Vandaar de nieuwe clubnaam Koninklijke de Noord Star Heule, afgekort KdNS Heule.

“Ik mis geen match van de Veekaa”, zegt Jean-Pierre Deraeve, “maar altijd als het kan, ga ik ook kijken naar Heule.”

Hoe dat komt? “Ik heb altijd bij Stade Kortrijk gespeeld tot bij de fusie. Later wou mijn zoon op zijn 9de voetballen met zijn maatjes in de wijk, bij Heule dus. Ik ging hem natuurlijk bekijken, bij de U10. Na enkele wedstrijden moest de ‘délégué’ om medische redenen vervangen worden. Hij vroeg of ik even wou overnemen. Met als gevolg dat ik nog altijd ploegafgevaardigde ben. Intussen wel 26 jaar ploegafgevaardigde van de U11.”

Jean-Pierre staat vaak rond de omheining in Heule, maar altijd ook in de staantribune van KV Kortrijk. “Ik heb mijn vaste plek in vak I met altijd dezelfde supporters bijeen. In goede en slechte dagen.”

Natuurlijk is het voor vele Heulenaars een hoogdag als hun ploeg zowaar tegen de eersteklassers van de Veekaa mag spelen. Voor één keer doet het resultaat er helemaal niet toe. KdNS Heule speelt in derde provinciale en dan snap je wel het verwachte verschil. “Maar het is goed dat de Veekaa altijd zijn seizoen opent tegen een kleine ploeg van Groot-Kortrijk”, zegt Jean-Pierre. “Dat zorgt voor ambiance. Natuurlijk zal ik er zijn.”

Hij herinnert zich nog hoe Heule tien jaar geleden op het veld van Bissegem de eerste tegenstander was van KVK binnen het Voetbaloverleg: 1-6 werd het toen, een respectabel resultaat.

Koop je tickets voor de wedstrijd tegen Heule van vrijdagavond om 19u via de onderstaande link.

Koop hier je tickets!