BV6B6475
BV6B6475

KVK - Heule: Dag op dag 10 jaar geleden

Dag op dag 10 jaar nadat KV Kortrijk voor het eerst zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen speelde tegen een Kortrijks team binnen het Kortrijks Voetbaloverleg, staat het ook nu weer net als toen tegenover KdNS Heule. Afspraak vrijdag 17 juni om 19 uur.

26/05/2022

Het was op 23 mei 2012 dat het Belgisch Staatsblad melding maakte van een nieuw opgerichte vzw, de vzw Voetbaloverleg Kortrijk. In de schoot van het Voetbaloverleg werden acht clubs opgenomen: Aalbeke Sport, WS Bellegem, RC Bissegem, NS Heule, SV Kortrijk, FC Marke, Wikings Kortrijk en de vrouwenvoetbalploeg DV Kortrijk, die inmiddels is gefusioneerd met de damesvoetbalploeg van KdNS Heule.

Wat voorafging: in juni 2011 speelde de pas gepromoveerde eersteklasser KV Kortrijk onder de leiding van het duo Hein Vanhaezebrouck-Yves Vanderhaeghe zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen op en tegen Racing Bissegem (1-8 werd het toen). Het was de aanleiding om een Voetbaloverleg op te starten waarbij de clubs in de toekomst samen voor de organisatie van de wedstrijd zouden instaan en ook de winst ervan zouden verdelen. KV Kortrijk van zijn kant ondersteunt daarmee de clubs van Groot-Kortrijk die allemaal in het provinciaal voetbal uitkomen.

Op 17 juni 2012 werd op het veld van Racing Bissegem een eerste wedstrijd vanuit het Overleg georganiseerd. Tegenstander was NS Heule. Eindstand werd 1-6 en er waren ruim 1.000 toeschouwers. De locatie van de ontmoeting had vaak te maken met de staat van het veld en met de parkingmogelijkheden.

Op 21 juni 2013 was – andermaal in BissegemSV Kortrijk de sparring-partner van KVK dat enkele dagen eerder de training had opgestart. Het werd 0-4 voor de eersteklasser.

Weer een jaar later, in juni 2014, was de vierdeprovincialer White Star Bellegem in Bissegem onder grote belangstelling de opponent van de Veekaa. Het werd maar liefst 0-16 met onder andere vijf goals van Santini en drie van Chevalier.

Bij de start van het seizoen 2015-2016 was FC Marke in eigen huis de gastheer van het jaarlijkse duel. Het eindigde op 0-13, maar het resultaat was nooit van belang, het is voor de supporters de lekkere sfeer rond het veld en voor de spelers van de provincialer het plezier van de confrontatie met de eersteklasser die het hem doet.

Voor aanvang van het seizoen 2016-2017 trok Karim Belhocine met zijn troepen andermaal naar Marke waar Aalbeke Sport de tegenstander was. 2-8 werd het, maar in Aalbeke was men bijzonder tevreden dat het team voor het openingsdoelpunt van de avond had gezorgd versus de nieuwe KVK-doelman Thomas Kaminski.

Op 23 juni 2017 was Wikings Kortrijk aan de beurt.  De ploeg had het moeilijk om elf spelers bijeen te krijgen omdat de match compleet in de blokperiode viel voor de vele studenten, maar uiteindelijk werd het een aangename partij. Omwille van de aanhoudende droogte waren de velden in de regio niet bruikbaar, ook niet dat van FC Marke waar aanvankelijk zou gespeeld worden. Uiteindelijk werd geopteerd voor het Kouterveld, het oefenveld van KVK in het Guldensporenstadion. Dat het 0-16 werd, kon de pret van de Wikings-boys niet verhinderen.

Hoewel er in juni 2018 concurrentie was van een Wereldbekerwedstrijd op tv was er toch behoorlijk wat belangstelling voor de wedstrijd Racing Bissegem-KV Kortrijk op Ter Biezen in Bissegem. De thuisploeg opende de score, maar uiteindelijk werd het toch 1-9.

Applaus was er bij de aanvang van het seizoen 2019-2020 voor de mannen van SV Kortrijk die in Marke de score konden beperken tot 1-4.

Dan sloeg corona toe waardoor zowel de vertrouwde vriendschappelijke openingswedstrijden van het seizoen 2020-2021 als 2021-2022 niet konden plaatsvinden.

Vandaar dat het goed doet om een traditie weer te kunnen verderzetten. Dag op dag tien jaar nadat KV Kortrijk en KdNS Heule elkaar op een 17de juni ontmoetten, staan zij weer tegenover elkaar. Nu op het Kouterveld van het Guldensporenstadion.

Koop hier je tickets voor die eerste oefenmatch!