P1116561
P1116561

‘Elk punt is belangrijk’

Bernd Storck en KVK hebben nog elf speeldagen om – zoals het momenteel staat – buiten de degradatieplaatsen te blijven. “We staan voor drie zware wedstrijden”, weet hij.

03/02/2023

Zaterdag gaat de trip naar Sint-Truiden, een week later naar Standard, nog een week later is Anderlecht op bezoek. “Ploegen zoals Anderlecht die net als wij voetbal willen spelen, heb ik graag als tegenstander. Mijn spelers ook. Anders is het zoals tegen Oostende als de bal constant van hun verdedigers naar hun aanvallers wordt getrapt boven de hoofden van onze middenvelders,” zegt de coach.

“STVV heeft met zijn kunstgras een snel veld. Het dient meer om futsal te spelen dan om er heus voetbal te spelen. Ik heb spelers die er goed mee overweg kunnen, maar andere misschien ook minder,” weet Bernd Storck.

GEEN ‘ZES’

De laatste dag van de transferperiode heeft niet gebracht wat hij verlangde: een ‘zes’, een verdedigende middenvelder, zeg maar een regulator. Daar speelt nu Loncar. “Hij doet wat hij kan, maar hij is geen zes. Dat weten we. Hij is goed aan de bal maar hij is geen killer, zoals een zes moet zijn.”

“We hadden geen meeval in het transferwerk: we hebben drie spelers aangezocht om te komen, drie zessen. Maar van een moest zijn vrouw net bevallen, de andere zijn vrouw wou niet mee omdat ze in verwachting is, – hij komt misschien in de zomer -, de derde heeft gekozen voor een andere club. Ik wou ook geen speler erbij die niet beter is dan wat we hebben. Ik ben tevreden over de spelers die ik heb: ze gaan er allemaal voor. Alleen: ze kennen de situatie niet van een club die moet knokken om zich te redden. Dan moet je meer vechten dan voetballen. Het probleem is dat we te veel spelers hebben voor het offensieve en te weinig voor het defensieve.”

DYHR EN D’HAENE

Storck kreeg met Nikolas Dyhr nog wel een vierde winter-versterking. “Hij is jong en moet het nog even aanzien, maar hij kan nuttig zijn op de linkerflank. Ondertussen wordt Kristof D’Haene op training beter en beter, zodat we weer een extra mogelijkheid krijgen.”

Tijdens de persconferentie kwam Bernd ook terug op de situatie van Ilic en Radovanovic. “Marko wil weg, maar hij heeft geen club gevonden. Dus is hij gebleven. Nu is hij trouwens geblesseerd aan een vinger. Rado stelde zijn privébelangen boven die van de club door onaangekondigd weg te blijven toen de training hernam. Er was alleen interesse van twee clubs die met ons strijden om zich te redden, dan laat je hem daar niet naartoe gaan natuurlijk. Maar het is duidelijk: niet de club maar hij is schuldig aan de situatie.”

Ondertussen is, op Ilic na, iedereen speelklaar, ook David Henen en Faïz Selemani die de voorbije dagen even verzorging nodig had.

STVV is een heel stevige ploeg met veel Japanners die er altijd voor gaan. Ze scoren niet vaak maar ze zijn defensief heel sterk en wachten hun moment af. We kennen de situatie en we weten dat elk punt belangrijk is.”

Ga mee naar STVV!