P1116561
P1116561

‘Dit wordt ander voetbal’

“Voetballen tegen Cercle is iets heel anders dan voetballen tegen Club,” waarschuwt Bernd Storck. “De spelers moeten vooral mentaal klaar zijn om 90 minuten te vechten.”

31/03/2023

Bernd Storck kent Cercle. Uiteraard kent hij de Vereniging aangezien hij er eerder al coach was en er trouwens zorgde voor een onnavolgbare stunt.

“Ja, het was een mirakel”, zegt hij. “Met nog 6 matchen te gaan stonden we 12 punten achter en we hebben ons nog gered. Ik ken nog wel wat mensen van Cercle. Niet dat we mekaar nog af en toe ontmoeten, maar als we tegen elkaar spelen zullen we mekaar zeker vriendschappelijk begroeten.”

“Maar het voetbal dat Cercle toen speelde is niet te vergelijken met wat ze nu neerzetten. Ze spelen niet vanuit de verdediging, ze bouwen niet op, nee, ze verzetten het wedstrijdbeeld continu met lange ballen. Tegen Cercle is het altijd vechten. Om de eerste bal en om de tweede bal.”

“Daarom heb ik mijn spelers gewaarschuwd: het wordt een mentale zaak. Ze moeten klaar zijn om te reageren op de tactische aanpak van Cercle, op duels één-tegen-één. Ik heb de groep daarop voorbereid, ik heb ze vele beelden getoond. Ze weten perfect wat hen te wachten staat. Tegen teams als Club Brugge en Standard kun je de strijd aangaan met goed voetbal, niet tegen Cercle, daartegen moet je elke minuut volle inzet tonen.”

NOG NIET SAVE

Tijdens de persconferentie viel uiteraard de vraag of Bernd Storck zich al gered voelde.

“We zijn pas gered als we mathematisch zeker zijn. Dat is geen simpel antwoord, het is de werkelijkheid in de eindstrijd van elk seizoen”, aldus de coach. “Ik ga ervan uit dat we nog minimum drie punten nodig hebben. Het wordt moeilijk om die op Cercle te halen, want ze willen in de eerste acht eindigen. Maar ik heb vertrouwen in ons team en in onze meereizende supporters.”

TANAKA OUT

De Kerels trekken zoals gebruikelijk na de vrijdagnamiddagtraining op afzondering als voorbereiding op het belangrijke duel. Dat moet dan zonder Tanaka, die zich blesseerde aan de enkel.

Gelukkig keerden de andere internationals wel gezond en wel terug van hun nationale ploeg. Henen en Kadri trainden donderdag alweer mee, Selemani pas vrijdag.

Nog meer goed nieuws komt er van Oleksii Sych. De Oekraïner, die aan de knie werd geopereerd, is na een lange revalidatietijd weer goed voor de strijd, al heeft hij nog wat trainingsarbeid nodig om het vertrouwen in zijn lichaam te hervinden.

Afspraak in Brugge zaterdag om 16 uur. KVK trakteert iedereen die de verplaatsing meemaakt naar Jan Breydel!

Ik ga mee!