DSC 0079
DSC 0079

ZUID-AFRIKA – GUINEE IN GULDENSPORENSTADION

Hugo Broos versus ‘Belgische’ Guineeërs.

Vandaag om 18 uur wordt in het Guldensporenstadion de interland Zuid-Afrika – Guinee gespeeld. De Zuid-Afrikaanse bondscoach Hugo Broos en assistent Cedomir Janevski inspecteerden inmiddels het veld.

25/03/2022

Zuid-Afrika speelt op dinsdag 29 maart in Rijsel tegen Frankrijk. Eerder speelt de Bafana Bafana in Kortrijk tegen Guinee.

De Guineeërs zijn in de regio op stage en spelen volgende week een tweede oefenpartij tegen Zambia.

Guinee speelde de 1/8ste finales van de onlangs georganiseerde Afrika Cup. Daarin verloor het met 1-0 van Gambia met KVK-speler Muhammad Badamosi in de ploeg. Het team bevat allemaal spelers die uitkomen bij Europese ploegen. Ibrahima Cissé van Seraing, Sory Kaba van OHL en Mory Konaté van STVV behoren tot de selectie. Ook Ilaix Moriba van Valencia en Diawara van AS Roma zijn erbij. Naby Keita van Liverpool is door een blessure uitgevallen.

In een groep met Marokko kon Guinee zich intussen niet plaatsen voor het WK in Qatar.

Coach Hugo Broos en zijn assistent Cedomir Janevski doen het vrijwel uitsluitend met spelers uit de Zuid-Afrikaanse competitie. Ex-KVK-doelman Darren Keet is geblesseerd thuisgebleven. Alleen Thibang Phete van tweedeklasser Belenenses en Lyle Foster van Westerlo komen uit in een Europese competitie. Zuid-Afrika, in 2010 nog organisator van het WK, gaat door een mindere passage. Het land haalde zelfs het eindtornooi met 24 landen niet tijdens de recente Afrika Cup.

In de kwalificatiepoules voor het WK in Qatar leek Zuid-Afrika het te halen, maar door een ‘spookpenalty’ won Ghana de beslissende wedstrijd met 1-0. Een klacht bij de FIFA leidde niet tot het herspelen van de wedstrijd.

Beide teams zijn van harte welkom in het Guldensporenstadion. De loketten gaan open om 16u30.

Koop je tickets voor vanavond hier!