WhatsApp Image 2022 01 22 At 5.35.30 PM
WhatsApp Image 2022 01 22 At 5.35.30 PM

ZONDAG KV KORTRIJK-CLUB BRUGGE

Faïz Selemani trainde twee dagen na de laatste wedstrijd van zijn land, de Comoren, op de Afrika Cup, alweer fit en wel mee met de groep. Karim Belhocine is tevreden dat de KVK-supporters er zondagavond weer bij zijn.

27/01/2022

Selemani traint fit mee

“Goed voor KVK dat er weer publiek in de stadions mag? Het is in de eerste plaats goed voor het voetbal. En natuurlijk valt het mee dat we zondagavond weer onze supporters erbij hebben,” zegt Karim Belhocine.

Voor het duel met Club Brugge heeft hij er ook Faïz Selemani weer bij. Faïz keek maandag nog werkloos toe naar zijn team, want door twee gele kaarten moest de Comorees aan de kant blijven. Geen blessure dus bij Faïz. Donderdag stond hij weer volkomen fit op het oefenveld. Zeker de spelers die dinsdag niet speelden in Charleroi, werden vergast op een lange en pittige training, inclusief Faïz.

Ondertussen mist de coach nog wel een aantal pionnen. Uiteraard de geblesseerden met voorop Pape Gueye, die nog wel geruime tijd out zal zijn na zijn knieoperatie. Ook Kevin Vandendriessche die hoopt snel weer te kunnen aansluiten bij de groep na zijn helende spierscheur.

Bovendien ontbreekt nog Muhammed Badamosi die zaterdag met Gambia tegenover gastland Kameroen staat in de Afrika Cup en Trent Sainsbury die donderdag met 4-0 won van Vietnam en komende dinsdag met Australië uitkomt tegen Oman. Wat betekent dat onze Aussie ook de wedstrijd van woensdag tegen Antwerp niet haalt.

“WE MOETEN ERVOOR GAAN TEGEN CLUB”

“Op Charleroi miste ik vijf, zes vaste waarden maar toch pakten we daar een punt”, aldus de coach. “Dan moeten we er ook voor gaan tegen Club Brugge. We weten natuurlijk dat dit al jaren de beste ploeg van het land is, – en het zijn nog altijd dezelfde spelers! – maar als elk van ons minstens honderd procent is, maken we een kans zoals altijd thuis tegen Club.”

KVK-CLUB: ALTIJD SPANNEND

KVK-Club wordt altijd wel een spannend duel. Vorig seizoen moest het zonder publiek en werd het 1-2. In januari ’20 werd het in een vol huis 2-2 met doelpunten van Mboyo en Moffi. Straf was de 2-1 zege in augustus 2016 met twee goals van de debuterende Saadi.

Vijf seizoenen later mag het nog wel eens: winnen van Club! Met de supporters in de rug!

Koop hieronder je tickets voor de match van zondag.

Koop ze hier!