WhatsApp Image 2023 03 04 At 17.13.21 2
WhatsApp Image 2023 03 04 At 17.13.21 2

Zoals vorig jaar?

Dankzij een 0-1 zege op Antwerp stond KVK vorig seizoen na twee speeldagen alleen op kop in de hoogste reeks. Het was niet eens een onverdiende zege op de Bosuil. En wie weet is er weer een verrassing in de maak.

15/04/2023

KVK vocht met alle middelen om op de tweede speeldag – 1 augustus 2022 was dat – de volle puntenbuit te behouden. Badamosi had vroeg in de wedstrijd al een unieke kans nabij de doelpaal gemist. Maar in de slotfase nam Faïz Selemani de bal heerlijk aan, zwenkte naar binnen en trapte dan met rechts lekker binnendraaiend in de verste hoek. Jean Butez stond machteloos.

Een herhaling zou uiteraard best leuk zijn, al gunt Bernd Storck sommige spelers rust na de intense periode die achter de rug is. Dat geldt onder anderen voor Kristof D’Haene die geen vijfde geel kan riskeren want we willen de captain er altijd bij tijdens de slotmatch volgende zondag thuis tegen Union. Zijn afscheidsmatch!

Dit is de 58ste ontmoeting tussen beide teams, veelal in eerste klasse, soms ook in tweede. Het eerste rendez-vous was wel in de hoogste reeks in 1976-’77 toen KVK 2-2 ging spelen op de Bosuil.

Vier keer won KVK al op Antwerp. Eén keer was dat tijdens het seizoen 2007-08, het jaar waarin de Kerels promoveerden naar eerste klasse. Toen wonnen we dankzij doelpunten van Betremieux en Bakx met 1-2.

In 2019-20 leek een interessante bekerzege in de maak toen Stojanovic zijn team op voorsprong bracht, maar Mbokani maakte nog 1-1 gelijk waarna de Sinjoren de return met 0-1 kwamen winnen. In het team op de Bosuil stond Kristof D’Haene, Faiz Selemani viel in.

Faiz scoorde trouwens ook in het Guldensporenstadion al vaker tegen Antwerp. Ook dit seizoen toen de bezoekers als leider met 18 op 18 naar Kortrijk kwamen. Het werd 2-1 na doelpunten van Avenatti en Selemani.

Voor FC Antwerp is dit een ontzettend belangrijke partij in de strijd om een eventuele landstitel. Met Vincent Janssen, al goed voor 16 goals, heeft het een doelpuntenmachine in huis, met ex-Moeskroenkeeper Jean Butez een sterk sluitstuk dat al aan 17 clean sheets toe is.

Maar waarom zou niet kunnen wat vorig jaar lukte op de Bosuil?