DSC 8727
DSC 8727

"Zo goed mogelijk voorbereid"

“De voorbereiding was uiteraard niet ideaal omwille van de besneeuwde velden maar dat zal voor de meeste clubs wel zo geweest zijn”, aldus een altijd positief ingestelde Freyr Alexandersson. “Ik heb het enorm geapprecieerd dat de supporters een oefenveld sneeuwvrij hebben gemaakt.”

19/01/2024

Ook vrijdagvoormiddag weer werd het Kouterveld ‘oefenklaar’ gemaakt, zodat de coach in goede omstandigheden een laatste keer kon trainen vooraleer hij met zijn groep op afzondering naar het Luikse reisde.

“Ik was al in Spanje aangenaam verrast door de positieve mentaliteit van de spelersgroep”, herhaalde Freyr.

“Er zijn enkele spelers in de groep met kleine blessures maar ik reken erop dat ze speelklaar zullen zijn. Wie Ambrose nu al verwacht, maakt zich begoochelingen. Ik mis hem natuurlijk, als speler en als persoonlijkheid. Eind deze maand zal hij kunnen oefenen met de groep maar hij liep een zware blessure op. We zullen geen risico’s lopen. Als hij helemaal klaar zal zijn voor de play-offs zal ik tevreden zijn.”

Afolabi

Inmiddels heeft de club de Ierse spits Jonathan Afolabi erbij gehaald. “Zijn competitie in Ierland was al midden november gedaan. Ik reken erop dat hij nog twee, drie weken nodig heeft om ‘top’ te zijn, maar hij is uiteraard een versterking”, aldus Alexandersson.

De coach had intussen vele gesprekken met spelers en staf. Onder anderen met Kristof D’Haene. “Kristof was belangrijk voor mij omdat hij beter dan wie ook de club, de spelers en de supporters kent. Hij hielp me veel, maar ik heb er begrip voor dat je na een lange carrière als voetballer even een break nodig hebt om met je gezin samen te zijn.”

Op naar Standard. “We zijn zo goed mogelijk voorbereid. Standard heeft ook een nieuwe coach. Leko kent natuurlijk de reeks en de cultuur van de club. Maar we gaan onze kans. Ik zal tevreden zijn met elk punt, maar ik ga voor drie.” In het spoor van de spelers zullen meer dan 300 supporters meereizen, wat de coach in hoge mate apprecieert.

Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag kwam natuurlijk ook de vraag of hij al kennis had gemaakt met de stad Kortrijk. Freyr lachte: “Ik heb al drie, vier uitstekende restaurants bezocht. Ze waren echt goed. Ik vind dit een heel mooie stad en ik was echt verrast dat vele mensen me al kenden. Volgende week komt mijn familie op bezoek. Ze zullen op hun beurt de kans hebben om de stad te bezichtigen. Ik ben hier in ieder geval al thuis. Maar het team is voor mij nu uiteraard de hoofdzaak.”