Internationals
Internationals

Zeven KVK-internationals blijven voetballen

Liefst zeven spelers van KVK voeren de komende weken opdrachten uit voor hun nationale ploeg.Yevhen Makarenko vertoeft op het EK, Marko Ilic is voor de eerste keer geselecteerd voor de nationale ploeg van Servië. – Eddy Soetaert

25/05/2021
Internationals
Internationals

Servië & Australië

MARKO ILIC

Vliegt bij zijn eerste selectie met de nationale ploeg van Servië op 3 juni naar Japan. Op 7 juni speelt het team daar een oefenpartij tegen Jamaica, op 11 juni tegen Japan. Op 12 juni keert hij terug naar België.

TRENT SAINSBURY

Is opgeroepen voor vier kwalificatiewedstrijden met Australië voor het komende WK in de Aziatische groep.Hij speelt op 3 juni tegen Koeweit, op 7 juni tegen Taipei, op 11 juni tegen Nepal en op 15 juni tegen Jordanië.

Trent keert ten laatste op 17 juni terug naar Kortrijk en zal dan aansluiten bij de spelersgroep die op 14 juni de training heeft hervat.

Internationals2
Internationals2

Gambia & Maleisië

MUHAMMED BADAMOSI

Wordt door de Belgische coach Tom Saintfiet opgeroepen voor de nationale ploeg van Gambia die van 9 januari tot 6 februari voor het eerst zal deelnemen aan de Afrika Cup.Het oefenkamp heeft plaats vanaf 29 mei in het Turkse Antalya.Er zijn enkele oefenwedstrijden voorzien: op 1 juni in Servië, op 5 juni in Antalya tegen de Comoren en op 11 juni in Antalya tegen Kosovo.

LUQMAN HAKIM

Is sinds 20 mei op oefenkamp met Maleisië in Dubai. Hij is voor het eerst opgeroepen voor het nationale A-team. Maleisië verloor er op 23 mei een oefenwedstrijd tegen Koeweit met 4-1. Op 28 mei wordt een tweede oefenpartij gespeeld in Bahrein.

Daarna volgen drie kwalificatiewedstrijden voor de komende Wereldbeker: 3 juni tegen de Arabische Emiraten, 11 juni tegen Vietnam en 15 juni tegen Thailand.

Internationals3
Internationals3

Comoren & Kroatië

FAIZ SELEMANI

Komt aan op 27 mei voor een oefenkamp tot 15 juni met het team van de Comoren dat komende winter eveneens voor het eerst deelneemt aan de Afrika Cup. Er zijn drie oefenwedstrijden voorzien maar nog niet vastgelegd.

ANTE PALAVERSA

Vertrekt op 31 mei naar het oefenkamp met Kroatië en speelt op 4 juni een oefenwedstrijd tegen Qatar.

Internationals4
Internationals4

Europees kampioenschap

YEVHEN MAKARENKO

Was de voorbije weken op trainingskamp met de nationale ploeg van Oekraïne. Hij speelde op 23 mei een oefenwedstrijd tegen Bahrein (1-1) en stond er ook aan de aftrap.Op 3 juni ontvangt Oekraïne Noord-Ierland, op 7 juni Cyprus. Op het EK start Oekraïne tegen Nederland. Daarna ontmoet het in zijn groep Noord-Macedonië en Oostenrijk.