WhatsApp Image 2024 03 03 At 20.43.24

Zege van de hoop : 3-2 tegen RWDM

De wedstrijd tegen RWDM was van levensbelang voor de Kerels die mathematisch al zeker waren van de Relegation Play-offs maar elk punt konden gebruiken om de beste uitgangspositie in die nacompetitie te verwerven.

Coach Alexandersson zette Pirard terug in doel en dropte Avenatti in het elftal. Daardoor verhuisden Vandenberghe en Bruno naar de bank, waar ook de heroptredende Ambrose zat na lange tijd.

03/03/2024
WhatsApp Image 2024 03 03 At 19.53.04

Snelle goal van Davies geeft hoop

Nog voor het duel tussen de nummers 16 en 14 van start ging, werden de Kerels vergast op een tifo die niet rond de pot draaide ‘Do or die, eyes on the target’. Gesteund door een geestdriftige twaalfde man nam de thuisploeg de beste start in een erg nerveus wedstrijdbegin.

Bij de eerste echte aanval stond KVK immers al op rozen. Kadri verstuurde een lange bal die door de Brusselse defensie verkeerd werd ingeschat en Davies, die snel geel pakte in de match, lepelde de bal vanuit een scherpe hoek in doel : 1-0!

De thuisploeg liet Molenbeek nu het initiatief maar meer dan veel gebikkel, balverlies en enkele hoekschoppen kon RWDM daar niet uit puren. Tot het in minuut 24 een corner nam die door Pirard gelost werd. Biron nam de unieke mogelijkheid aan en scoorde de gelijkmaker : 1-1. Ook na een VAR-interventie zou daar niets aan veranderen.

De Brusselaars werden nu de betere ploeg en de rood-witten hadden het moeilijk. Pirard herstelde zijn foutje met een uitstekende interventie op een levensgevaarlijke bal van Alberto en ook nadien bleef de meeste dreiging van onze tegenstander komen.

Net voor de rust kon KVK toch nog een keer de neus aan het venster steken. Avenatti, uitstekend op dreef voor de rust, besloot echter op de vuisten van Defourny.

1-1 halverwege.

WhatsApp Image 2024 03 03 At 20.23.36

Kadri schenkt de Kerels gouden driepunter

Alexandersson verving aan de rust Silva door Wasinski en opnieuw koos KVK voor een offensieve start, maar uitgesproken kansen leverde dat aanvankelijk niet op. Het was Gueye die de eerste mogelijkheid na de pauze kreeg, maar op voorzet van Dwomoh kopte de ex-KVO’er over.

KVK verhoogde nu de druk en werd daar in minuut 55 voor beloond. Davies werd diep gestuurd, leek te gaan scoren toen hij voor een trap in de rechterhoek koos, maar de bal werd door Defourny nog in corner geduwd. Het was uiteindelijk de voorbode voor de 2-1 die even voorbij het uur viel. Kadri trapte een vrijschop magistraal in de kruising en Defourny had geen verhaal : 2-1!

Lang konden de Kerels niet genieten van hun voorsprong. Een corner van de bezoekers kwam bij Reine-Adelaïde terecht die zijn bal via een Kortrijkse voet in doel zag eindigen : 2-2.

De wedstrijd veranderde nu helemaal in een thriller waarvan het scenario onvoorspelbaar bleek. Kadri scheurde de bezoekende defensie met één pass open maar Defourny hield De Neve van een derde goal. Dat doelpunt kwam er toch toen Tsunoda in de grote rechthoek werd neergetrokken en scheids Lardot naar de stip wees. Kadri zette de elfmeter beheerst om : 3-2!

KVK voelde dat er meer in zat en kroop niet terug, maar ging op zoek naar een vierde goal. Avenatti klom boven alles en iedereen uit maar zijn kopbal zoefde naast. Bruno kwam Afolabi vervangen en later nam ook Malinov de plaats in van Kadri. De spannende slotfase zat vol emoties maar de score zou niet meer veranderen: 3-2! Meer dan een gouden driepunter.

Door de overwinning komt KVK op gelijke hoogte van Eupen, op twee punten van RWDM en op vijf van OHL. Volgende zaterdag ontvangt de Veekaa uittredend landskampioen Antwerp. Aftrap om 16u in het Guldensporenstadion.

Ik ben erbij!
WhatsApp Image 2024 03 03 At 19.08.14 2

DIGEST

KVK speelde met Pirard, Silva (46′ Wasinski), De Neve, Avenatti, Mampassi, Mehssatou (70′ Ojo), Afolabi (81′ Bruno), Kadri (88′ Malinov), Sissako, Tsunoda, Davies (70′ Alebiosu)
Bank: Vandenberghe, Ojo, Ambrose, Bruno,Alebiosu, Fossum, Malinov, Kangwa, Wasinski

RWDM speelde met Defourny, Makosso, Sousa, Reine-Adelaïde (90+1′ Ebiowei) , Alberto, Dwomoh (66′ De Sart), Biron, Gueye (66′ Mboup), Adaramola (78′ Segovia), Camara (78′ Koné), Sambu
Bank: Hubert, Kone, De Sart, Abe, Ebiowei, Soelle Soelle, Abner, Mboup, Segovia

Goals: 8′ Davies (1-0), 25′ Biron (1-1), 63′ Kadri (2-1), 65′ Reine-Adelaïde (2-2), 73′ Kadri (pen) (3-2)
Geel: Davies, Sousa, Biron, Mboup
Toeschouwers : 7.352