WhatsApp Image 2024 04 28 At 20.00.32 5
WhatsApp Image 2024 04 28 At 20.00.32 5

Zege van de hoop : 0-1 op RWDM

Do or die voor de Kerels die moesten winnen in Molenbeek om hun kansen gaaf te houden op het behoud. Enkel zo kon de vijf punten-kloof gereduceerd worden tot twee punten met daarna enkel nog matchen tegen Eupen en Charleroi voor de boeg.

Voor de superbelangrijke wedstrijd rekende coach Alexandersson op de ploeg die vorige week op de mat stond tegen RWDM. Enkel Kangwa kwam in het team ten nadele van Bruno.

28/04/2024
WhatsApp Image 2024 04 28 At 19.53.44
WhatsApp Image 2024 04 28 At 19.53.44

Mehssatou zet knappe assist om in 0-1

Liefst 500 KVK-supporters maakten de verplaatsing naar de hoofdstad dankzij de gratis bussen die enkele sponsors ter beschikking stelden. Ze zorgden voor een sfeervolle twaalfde man. Onder het motto ‘Het vuur blijft branden‘ gingen de Kerels op die manier op zoek naar de levensbelangrijke overwinning.

De zenuwen stonden strak gespannen bij beide teams wat een eerste kwartier zonder veel kansen opleverde. Wel veel slordigheden en balverliezen die het spektakel niet ten goede kwamen. Dat was in deze wedstrijd misschien ook niet het belangrijkste.

De eerste echte goeie kans leverde meteen een doelpunt op en zette de Kerels op rozen. Silva verstuurde een gemeten lange pass, Mehssatou controleerde met rechts en trapte dan met links de bal in de verste hoek voorbij Hubert: 0-1!

Het doelpunt gaf de Kortrijkzanen vertrouwen en een aartsgevaarlijke pegel van Ambrose werd nog afgeblokt. Ook kans drie was er één voor de Veekaa. De Neve mocht vrij aanleggen op pass van Kangwa maar het schot miste de goeie richting en ging onbesuisd over.

KVK dwong enkele hoekschoppen af en bleef kamperen op de Brusselse helft. Ambrose stond dit keer aan het kanon, maar een RWDM-verdediger zat er nog tussen. Topschutter Davies zag zijn knal, op aangeven van Sissako, naast gaan.

Molenbeek kon daar geen vuist tegen maken en versierde nauwelijks een kans. Het moest erkennen dat de Veekaa duidelijk de betere ploeg was, met veel goesting speelde en verdiend met 0-1 de rust inging.

WhatsApp Image 2024 04 28 At 20.52.44 2
WhatsApp Image 2024 04 28 At 20.52.44 2

Kerels houden stand ondanks Brusselse druk

De thuisploeg moest nu volop voor de aanval kiezen en zette snel koers naar doel. Dat leverde onmiddellijk een doelpunt op van Alberto maar door voorafgaand handsspel keurde Lardot de gelijkmaker terecht af.  Zo bleef de rood-witte voorsprong op het bord, ook al hadden de Kerels het moeilijk in het begin van de tweede helft.

RWDM voerde de druk op en de Veekaa vond niet onmiddellijk een manier om uit de omknelling te geraken. Het verloor de grip op de match en verloor de strijd om het middenveld. Toen het toch kon tegenprikken op de counter miste Kangwa een reuzenkans na heel knap voorbereidend werk van De Neve die ten volle zijn snelheid benutte.

De Brusselaars bleven het meest dreigen en waren een paar keer dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Gueye miste kracht om Pirard te bedreigen. Lucas pakte ook makkelijk een schot vanop links van Sousa. De ingevallen Biron trapte te centraal om de KVK-keeper te verschalken die ook een gekruist schot van Gueye kon klemmen.

Alexandersson wou de Brusselse furie breken en bracht de ervaren Bruno en Avenatti in plaats van Kangwa en Ambrose, maar het spelbeeld wijzigde niet. De druk bleef aanhouden en na een terugsspeelbal van Silva trapte Pirard op de rug van Gueye maar de bal caprioleerde gelukkig over de achterlijn naast het doel. Biron poeierde zijn knal ver buiten het kader.

Wat Molenbeek ook probeerde, de KVK-defensie met een uitstekende Fujii in een hoofdrol, gaf geen krimp en zo wonnen de Kerels de wedstrijd van de hoop. Door de winst komt de Veekaa tot op twee punten van zijn tegenstander van vandaag.

Komende zondagavond 5 mei is er de volgende cruciale partij. Dan ontvangen de Kerels in het Guldensporenstadion KAS Eupen. Aftrap om 19.15u.

Tickets KVK-Eupen
WhatsApp Image 2024 04 28 At 20.00.31 5
WhatsApp Image 2024 04 28 At 20.00.31 5

DIGEST

RWDM speelde met Hubert, Mercier (56′ Segovia), Sambu, Sousa, Carlos Alberto (76′ Mboup), Makosso, Adaramola, Abe (76′ Sarr), Reine-Adelaide, Camara (56′ Biron), Gueye
Bank: Defourny, Vandendaele, Doudaev, Sarr, Klaus, Mboup, Segovia, Biron, Diallo

KVK speelde met Pirard, De Neve (84′ El Idrissy), Sissako, Kangwa (70′ Bruno), Ambrose (76′ Avenatti), Mampassi, Silva, Fuji, Mehssatou, Kadri (84′ Kana), Davies
Bank: Vandenberghe, Avenatti, El Idrissy, Afolabi, Fossum, Malinov, Kana, Ojo, Bruno

Goals: 15′ Mehssatou (0-1)
Geel: Adaramola, Davies, Kadri, Mboup, Pirard