Yves 2
Yves 2

Yves Vanderhaeghe: "We moeten onze kans wagen!"

Naar aanloop van de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge van zaterdagavond om 18u30 sprak coach Yves Vanderhaeghe de aanwezige pers toe.

27/08/2020
Yves 2
Yves 2

Blessures

Coach Yves Vanderhaeghe begon de persconferentie met een update over de blessures. “Er zijn enkele spelers die deels trainingen, opwarmingen en/of pasvormen met de groep deden. De spelers die dit nog niet gedaan hebben, zijn: Moffi, Lepoint, Jonckheere, Hines-Ike en Stojanovic. Deze week sloot Kristof D’Haene opnieuw volledig aan bij de groep, dus dat is wel positief”, aldus Vanderhaeghe.

Terugblik Eupen

Onze coach blikt ook nog even terug op de match van vorige week tegen Eupen. “Het puntje van vorige week tegen Eupen deed enerzijds deugd. We weten dat we op bepaalde vlakken tekort kwamen. We hebben nu 4 op 9 en moeten niet te negatief zijn. Onze spelerskern is misschien wel wat dun, maar dat komt ook door al de blessures. Na de interlandbreak zal dat normaal snel in orde komen.”

Wedstrijd tegen Cercle Brugge

Na de sterke competitiestart van Cercle Brugge is coach Vanderhaeghe op zijn hoede voor de wedstrijd van morgen. “Cercle is heel dynamisch gestart. Met de 6 op 9 zijn ze misschien wel de favoriet, maar ik denk dat we ook mogelijkheden hebben om de drie punten te pakken. We moeten zeker onze kans wagen. Details maken namelijk het resultaat. We hielden ook voor de eerste keer de nul. Dat vind ik goed. Onze organisatie staat er ook met de vijfmansverdediging. We hebben enkel een doelpunt geslikt op stilstaande fase, maar voetballend moeten we veel beter voor de dag komen als we willen winnen”, besluit Yves Vanderhaeghe.