STRU KVK 59
STRU KVK 59

Yves Vanderhaeghe: "We zijn de underdog vanavond"

Vanavond staat de topper tegen RSC Anderlecht op het programma voor onze Kerels, helaas zonder supporters. In aanloop van de wedstrijd blikt onze coach Yves Vanderhaeghe vooruit.

23/10/2020
KVM – KVK MEK6350 1
KVM – KVK MEK6350 1

Zege op Mechelen

Afgelopen weekend pakte KV Kortrijk een deugddoende zege op het veld van KV Mechelen, ook voor onze coach Yves Vanderhaeghe. “We zijn enorm tevreden met de overwinning op Mechelen. We weten wat het belangrijkste is en dat zijn nu de drie punten en afstand nemen van KV Mechelen. Het liep inderdaad niet altijd over een leien dakje. We weten welke zaken we kunnen verbeteren.”

KVK AND 61
KVK AND 61

Topper tegen RSCA

Vanavond om 20u45 neemt KV Kortrijk het dus op tegen RSC Anderlecht in eigen huis. Daarmee openen ze speeldag 10. “De wedstrijd tegen RSCA betekent dat we een korte week gehad hebben. We staan op dezelfde positie, dus dat biedt mogelijkheden. De wedstrijd van vorig seizoen zal misschien wel meespelen in het hoofd van de spelers van Anderlecht. We hopen dat we zelf top zijn en dan kunnen we zeker iets betekenen tegen dit Anderlecht. Alles moet gespeeld worden, we zijn de underdog. We bevinden ons graag in die positie vanavond, maar ik denk dat ik mijn spelers niet extra moet motiveren voor deze speciale wedstrijd”, aldus Yves Vanderhaeghe.

KVM – KVK MEK6034
KVM – KVK MEK6034

Afwezig

Drie spelers zijn er vanavond niet bij.” Christophe Lepoint is deze week uitgevallen met een hamstringblessure. Faïz Selemani is nog één speeldag geschorst en Makarenko mag niet spelen tegen zijn ex-club.”

DSC 0447
DSC 0447

Luqman Hakim

Onze Maleisische aanwinst Luqman Hakim is voor de eerste keer opgenomen in de selectie en daar heeft onze hoofdtrainer een simpele verklaring voor. “Luqman maakt echt wel progressie en maakte ook het winnende doelpunt met de beloften op Beerschot. Op training toont hij echt mooie dingen, vooral in de afwerking. Hij is heel doelgericht en heeft veel snelheid. Wanneer hij zijn debuut kan maken, is afhankelijk van wie fit is. Misschien kan dat vanavond al. Hij is nog niet klaar om 90 minuten te spelen. Hij is ook klein van gestalte, maar als we iemand nodig hebben op de tegenaanval, kan hij daar zeker voor zorgen”, besluit Yves Vanderhaeghe.