1Genk KVK024
1Genk KVK024

Yves Vanderhaeghe: "Hopelijk breien we hier een vervolg aan."

Vanavond speelt KVK haar eerste competitiewedstrijd in 2021. Tegenstander is ploeg in vorm KRC Genk. Coach Yves Vanderhaeghe wil het nieuwe jaar alvast goed inzetten.

09/01/2021
1Genk KVK046
1Genk KVK046

Vertrouwen

We zijn 10 februari en KVK speelt vanavond al haar eerste competitiewedstrijd na de break. “Het was een hele korte winterstop en het is meteen een heel moeilijke wedstrijd. Genk speelde woensdag heel sterk in Eupen. Ze liepen over Eupen, vooral in de tweede helft. Dan weet je dat je vol aan de bak moet na amper een kleine week thuis te zijn”, vertelt Yves Vanderhaeghe.

De Kerels konden het unieke jaar 2020 goed afsluiten door haar laatste twee thuiswedstrijden winnend af te sluiten. “We hebben toch met een goed gevoel 2020 afgesloten. Ik denk dat het altijd leuk is als je net voor Nieuwjaar jouw match kan winnen. Ook in de hoofden van de spelers. Ik denk dat we vooral vertrouwen moeten putten uit de laatste twee thuisoverwinningen tegen Standard en Gent, wat niet de makkelijkste tegenstanders zijn. Het is trouwens een tijdje geleden dat we twee thuisoverwinningen op rij geboekt hebben. Hopelijk kunnen we hier nog een vervolg aan breien.”

KV Mechelen – KV KORTRIJK 1 2 – 17 10 2020. Foto D ROMAEN
KV Mechelen – KV KORTRIJK 1 2 – 17 10 2020. Foto D ROMAEN

Ademruimte

Door die 6 op 9 net voor Nieuwjaar heeft KVK nog steeds ademruimte en staat het nog steeds in die top 8. “Het is belangrijk om die ademruimte te hebben. Zeker met die heel drukke periode in januari en februari, want we hebben niet veel spelers over.”

Bovendien zijn vier spelers geblesseerd. “Diegene die het langst uit is, is onze Kristof D’Haene. Hij is volop aan het revalideren. Badamosi is gestart met wat loopwerk en soms traint hij met de bal. Hij heeft nog niet met de groep getraind, misschien doet hij volgende week enkele opwarmingsoefeningen mee. Trent Sainsbury heeft al delen van de training meegedaan, maar blijft toch nog zoeken om 100% fit te geraken. Lucas Rougeaux heeft een positieve scan afgelegd in verband met zijn spierblessure. Die zou volledig geheeld zijn. Hij mag het werk stilaan opdrijven”, besluit Yves Vanderhaeghe.