KV KORTRIJK – ANDERLECHT 1 3, 23 Oktober 2020, Foto Dominique ROMAEN
KV KORTRIJK – ANDERLECHT 1 3, 23 Oktober 2020, Foto Dominique ROMAEN

Yves Vanderhaeghe: "Het wordt een stevige derby"

Maandagavond is het weer zover. De Vlasico staat op het programma. De strijd om de eer in Zuid-West-Vlaanderen. In aanloop van de derby blikt onze coach Yves Vanderhaeghe vooruit.

30/10/2020
Zwa Kvk 53
Zwa Kvk 53

De Derby!

Maandagavond sluit KVK speeldag 11 af met de Vlasico in het Regenboogstadion. Onze coach Yves Vanderhaeghe beseft het belang van deze derby maar al te goed. “Na de wedstrijden tegen RSC Anderlecht moeten we nu bijna tien dagen wachten voor de volgende wedstrijd. En het is niet zomaar een wedstrijd. Het is de streekderby. Een heel belangrijke wedstrijd voor de supporters. Dan verwacht iedereen het beste. We hebben een mentale voorsprong ten opzichte van Zulte Waregem. We zijn al zeven keer ongeslagen, maar dat is altijd gevaarlijk. Het zal weer een stevige derby worden. Zulte Waregem heeft de punten nodig. Een gebeten hond kan soms sterker voor de dag komen. We zijn gewaarschuwd“, aldus Vanderhaeghe.

DSC 0023
DSC 0023

COVID-19

Drie dagen voor de wedstrijd worden de spelers getest op COVID-19. De testen zijn altijd bang afwachten, ook voor onze coach. Ook nieuwkomer Badamosi is meteen getest op COVID-19. “Muhammed Badamosi is aangekomen. We wachten gewoon nog zijn COVID-19-test af. De spelersgroep wordt vandaag getest. Voor een trainer is het daarom niet makkelijk om de ploeg op te stellen, want je wacht nog de resultaten af. De laatste weken zijn we altijd negatief geweest. Hopelijk blijft het zo.”

KVK RSCA063
KVK RSCA063

Blessures

Door de extra lange trainingsweek zijn enkele spelers geblesseerd uitgevallen. “Het is een lange periode om in te vullen. We hebben goed getraind en veel fysiek werk verricht. Je hebt altijd enkele kwaaltjes tijdens training. Lucas Rougeaux is gisteren met liespijn naar binnen gegaan. Dinsdag hebben we Hannes Van Der Bruggen verloren met pijn aan de quadriceps. Ten slotte is Christophe Lepoint nog steeds aan het revalideren bij SQUADT”, besluit onze hoofdtrainer.