KVK RSCA155
KVK RSCA155

Yves Vanderhaeghe: "Het kan een spektakelmatch worden"

Zaterdagnamiddag om 16u15 speelt KV Kortrijk in het Guldensporenstadion tegen seizoensrevelatie Beerschot VA. In aanloop van speeldag 12 blikt onze coach Yves Vanderhaeghe vooruit.

06/11/2020
Zwa Kvk 67
Zwa Kvk 67

Puntje in derby

Afgelopen maandag pakte KVK in extremis nog een puntje in het Regenboogstadion. Al zat er meer in. “We zijn tevreden met het puntje op Waregem, al konden we meer krijgen. We hebben de volledige wedstrijd gedomineerd, maar al die kansen hebben we niet kunnen omzetten in doelpunten. Dan is het wachten tot de laatste minuut om de gelijkmaker te scoren. Dan moet je tevreden zijn”, aldus Yves Vanderhaeghe.

KVM – KVK MEK5271
KVM – KVK MEK5271

Vier blessures

Vier spelers zijn geblesseerd. Eergisteren kreeg D’Haene te horen dat hij geopereerd moet worden en minstens drie maanden aan de kant staat. “Wat de geblesseerde spelers betreft, Kristof D’Haene is geblesseerd aan de heup, misschien wel voor de rest van het seizoen. Dat is een fameuze domper, want we weten dat Kristof al enkele jaren een titularis is. Hij is heel belangrijk voor de ploeg. Bij Hannes Van Der Bruggen is er een in zijn speur. Hij heeft gisteren meegetraind, maar hij heeft niet naar doel getrapt, anders wordt dit opnieuw aangewakkerd. Morgen is het kijken naar de reactie, want het was zijn eerste training.”

Ook Lepoint en Luqman Hakim zijn nog steeds aan het revalideren. “Christophe Lepoint revalideert nog in SQUADT. Normaal kunnen we hem volgende week terug verwachten. Luqman heeft een scheurtje, dus hij revalideert ook in Waregem. Door de geblesseerden trainen nu ook een aantal beloften mee, omdat hun competitie stilligt.”

Het positieve nieuws is dat iedereen negatief testte op COVID-19. “Dat is goed nieuws, al moeten we altijd voorzichtig blijven. Het is natuurlijk altijd opletten, want het gevaar zit in een klein hoekje.”

OBK0707
OBK0707

Revelatie Beerschot

Zaterdagnamiddag komt het nummer twee in de stand naar het Guldensporenstadion: Beerschot VA. De Kielse Ratten maakten al het meeste doelpunten en dus is het extra opletten. “De wedstrijd tegen Beerschot zal zeker niet makkelijk zijn. Beerschot heeft al het meeste doelpunten gemaakt. Ze spelen met veel drang naar voor, met drie heel bepalende spelers: Holzhauser, Tissoudali en Suzuki. Zij hebben 18 van de 28 doelpunten gemaakt. Dat is heel veel. Niet alleen doelpunten, maar ze hebben ook goede statistieken in assists. Dat maakt een ploeg sterker.”

Al slikte Beerschot 25 doelpunten. Enkel Waasland-Beveren kreeg er meer tegen (26). “We moeten niet alleen naar de sterke dingen kijken, maar ze slikken ook veel doelpunten. Er zijn dus opties. Ze hebben al heel wat wedstrijden met monsterscores gewonnen. Op die manier kan het misschien wel een spektakelmatch zijn in het Guldensporenstadion”, besluit Yves Vanderhaeghe.