2 KVK3410515
2 KVK3410515

Yves Vanderhaeghe: "De goede lijn doortrekken."

Zaterdagnamiddag om 16u15 speelt KVK op het veld van KV Oostende. In aanloop naar deze wedstrijd spreekt coach Yves Vanderhaeghe de pers toe.

15/01/2021
Gueye
Gueye

Drie thuisoverwinningen op rij

In de laatste drie thuiswedstrijden pakte KVK 9 op 9. De Kerels pakten de scalp van Standard, Gent en KRC Genk. Dat stemt ook onze coach Yves Vanderhaeghe tevreden. “We zijn fier op wat we de laatste weken gepresteerd en verwezenlijkt hebben. Het zou jammer zijn, mochten we die lijn nu niet kunnen doortrekken. De vechtlust en mentaliteit zijn de laatste weken goed op het veld. Ik denk dat we in een goede periode zitten en dat we positief vooruit mogen kijken naar de uitwedstrijd in Oostende”, aldus Yves Vanderhaeghe.

KVK KVO2
KVK KVO2

West-Vlaams duel tegen KVO

Zaterdagnamiddag neemt Kortrijk het op tegen KV Oostende, het nummer acht in de stand met evenveel punten KVK (29). Yves Vanderhaeghe is dan ook op zijn hoede. “We moeten attent zijn en met dezelfde mentaliteit, manier van spelen en ingesteldheid spelen in Oostende. Dan denk ik dat we een goede match zullen spelen. Details beslissen een match, ook de efficiëntie voor doel is al zo duidelijk gebleken. Soms in ons nadeel, soms in ons voordeel.”

Na Oostende speelt KVK tweemaal thuis tegen STVV en Cercle Brugge. “Er komen inderdaad een aantal ploegen aan die we op papier moeten aankunnen. Toch moet je de wedstrijdmentaliteit weer brengen en je momenten pakken. Dat is wat er de laatste weken gebeurd is.”

BV8Z55732
BV8Z55732

Blessures

Ook de geblesseerde spelers komen stilaan terug aansluiten bij de groep. “Badamosi en Lucas Rougeaux hebben deze week al stukken van de training meegedaan. Sainsbury traint al bijna de ganse week mee. Enkel Kristof D’Haene traint nog altijd apart”, besluit Yves Vanderhaeghe.