Union4
Union4

Tegenstander in cijfers: KVK-Union

De statistieken zijn niet mals voor KVK vs. Union. Van de zeven thuismatchen die KVK ooit speelde tegen de Brusselaars, won het er maar eentje in de competitie en eentje in de beker.

04/03/2022

KV Kortrijk en Union ontmoetten elkaar voor het eerst in december 1996. In het Guldensporenstadion werd het liefst 5-0 en ook de terugwedstrijd in de competitie – in tweede klasse – was goed voor winst (0-1).

In 2000 was Union als tweedeklasser nog eens op bezoek bij inmiddels eersteklasser KVK. De thuisploeg won toen de bekermatch krap met 1-0.

Maar in wat volgde kon KVK in eigen huis nooit meer winnen van de Brusselaars. Vier keren waren ze voor duels in tweede klasse op bezoek: twee keer kwamen ze hier winnen, twee keer speelden ze gelijk. Zelfs in het seizoen dat de Veekaa kampioen speelde in 2de klasse – 2007-2008 – kwam Union hier op de openingsdag met 1-2 winnen.

En er is meer: aan het einde van het seizoen 2018-2019 stonden beide ploegen weer tegenover elkaar, nu in play-off 2. En weer wonnen de tweedeklassers, met o.a. Selemani, Tau en Niakate in de aanval, de beide wedstrijden.

In eerste klasse werd nog maar één onderlinge confrontatie gespeeld: het was vroeg dit seizoen in het Dudenpark.  2-0 was het resultaat. Tijd voor revanche dus.

Niemand had toen door dat Union op de 30ste speeldag naar Kortrijk zou komen als fiere en afgescheiden leider. Het is een uitdaging voor de Kerels om de leider nu ook eens te verslaan.

Bij Union ontbreekt Dante Vanzeir die vijf speeldagen geschorst blijft. Maar is de Duitse goalgetter Undav wel terug uit schorsing. Bij KVK ontbreekt captain Kristof D’Haene en is Kadri dan weer terug uit schorsing.

KVK staat 11de met 37 punten, Union 1ste met 64 punten.

Play-off 2 halen dankzij de 8ste plaats is theoretisch nog een mogelijkheid, maar de nummer 8 Racing Genk heeft 7 punten meer dan de Kerels. Wel kan het team minstens nog klimmen naar de 9de plaats. Daar staat Cercle met maar 2 punten meer dan KVK.

Bovenstaande voorbeschouwing wordt u aangeboden door Golden Palace, officiële betting partner van KVK.